Obruk Barajı’nın su sporlarına açılmasıyla ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ünal Cevizci ve Başkan Yardımcısı Mustafa Çatar, Obruk Barajı çevresindeki arazide hayata geçirilecek olan Su Sporları ve Su Ürünleri Merkezi ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Yrd. Doç. Dr. Bülent Kilit ve Okt. Mustafa Karataş da hazır bulundu.
Sağlık açısından su sporlarının önemli dallardan birisi olduğunu ve Çorum’da bu sporun uygulanması doğal ve yapay ortamların bulunduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ünal Cevizci, Çorum’da su sporları alanında neler yapılabilir, ne tür faaliyetler gerçekleştirilebilir yönünde İl Genel Meclis Üyeleri Yurdanur Özzehinli, Arif Çamiçi ve Mustafa Çelik tarafından önerge verildiğini ve bu konunun İl Genel Meclisi gündemine alındığını belirtti.
Su Sporları alanında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Hitit Üniversitesi tarafından Obruk Barajı kenarında yapılacak olan Su Sporları ve Su Ürünleri Merkezi’nin Çorum açısından büyük bir kazanç olduğunu dile getiren Ünal Cevizci, Merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte başta gençler olmak üzere tüm Çorum’a birçok olumlu gelişmeyi beraberinde getireceğini kaydetti. Cevizci, Çorum’a katkı sağlayan, başarılı çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.
Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığına ve aynı zamanda bulunduğu şehrin hatta bölgenin sosyo-kültürel kalkınmasına da katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’a katkı sağlayacak kültür, sosyal, spor ve turizm alanlarında da yapılacak her türlü projeye imza atmak istediklerini belirterek Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirilecek ulusal ve uluslararası su sporları başta olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili bilimsel çalışmalarla Çorum ve Üniversitenin ilgili eğitim birimlerine büyük katma değer sağlayacağını dile getirdi.
Hitit Üniversitesi’nin sadece Çorum merkezde değil, ilçelerde de üniversiteye bağlı kurumlarla da yakın bir diyalog içerisinde hareket ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, yapılan işbirlikleri ve tüm paydaşlarından alınan desteklerle Hitit Üniversitesi’nin her geçen gün hızla büyüyerek yoluna daha güçlü adımlarla devam ettiğinin kaydetti.

PROJE 10 KASIM’DA TANITILACAM
Genel Sekreter Erdal Kanık ve BESYO öğretim görevlileriyle birlikte Su Sporları ve Su Ürünleri Merkezi ile ilgili İl Genel Meclis Üyelerine yönelik brifing verildiğini ifade eden BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ise, Çorum turizmini canlandıracak olan Merkez projesinin tanıtımının başta İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya olmak üzere tüm İl Genel Meclis üyelerinin katılımıyla 10 Kasım 2015 Salı günü düzenlenecek toplantıda yapılacağını belirtti.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim