Bayburt beraberliği ve ardından Kocaelispor yenilgisiyle zirve yarışında ağır bir yara alan Çorum Belediyespor’da Kaptan Emrullah Kokoç yaptığı açıklamalarla yüreklere su serpti. Çok iyi bir kadroya sahip olduklarını ve en kısa sürede toparlanıp puan cetvelini altüst edeceklerine inandığını belirten deneyimli futbolcu, “Kimse merak etmesin, o şampiyonluk kupası Çorum’a gelecek dedi.
ŞAMPİYONLUK YOLU DİKENLİDİR
Hiçbir başarının kolay kazanılmadığına dikkat çeken Emrullah Kokoç, “Hiçbir takım şampiyonluk hedefine kolay ulaşmaz. Mutlaka zorlu bir parkuru tamamlamak zorunda. Elbette aldığımız başarısız sonuçlar bizleri herkesten çok üzüyor. Ancak bu engebeli yolda yapılması gereken tek şey birlik ve beraberliğimiz bozmamak. Nasıl ki, Trabzonspor maçında oynadığımız futbol sonrası birçok kişi şampiyonluğumuzu ilan etti. Aldığımız kötü sonuçlar sonrasında da şampiyonluk gitmedi. Kimse merak etmesin, şampiyonluk kupasını biz kaldıracağız.
Evet, biz şampiyonluk için kurulmuş bir takımız. Belki son haftalarda iyi sonuçlar alamıyoruz. Ancak herkes bir şeyi çok iyi bilsin ki, bu sıralamadaki yerimizin bize yakışmadığının farkındayız. Ancak herkes bir şeyi çok iyi bilmeli. Bizim tek ihtiyacımız bir seri yakalamak. Bunu da başardığımız anda puan cetvelini alt üst edecek bir kadro sahibiz. Merak etmeyin, bunu da başaracağız” dedi.
BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE GRUPLAŞMA OLAMAZ
Takımda gruplaşma olduğu yönündeki söylemlerin tamamen dedikodu olduğuna da vurgu yapan Emrullah Kokoç, “Böyle şeyleri kimler ne amaçla söylüyorlar anlayabilmiş değilim. Bu kadro çok kaliteli ve iyi niyetli futbolculardan kurulmuş bir kadro. Herkes kendisine verilen görevi yerine getirmek için uğraş veriyor. Ayrıca kimse boşuna uğraşmasın bizim olduğumuz yerde o tarz işler prim bulmaz. Bunlar tamamen art niyetli insanların uydurdukları boş laflar.
Ben diğer futbolcu arkadaşlarımızın teknik ekibimizle hiçbir sorunu yok. Böyle bir şeyin olması da mümkün değil zaten. Serdar Bozkurt ve ekibi bu takımın başarısı için yoğun çaba sarf ediyorlar. Biz kendilerini seviyoruz. Şampiyon olabilmek adına da karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Olması gereken de bu zaten. Lütfen kimse olmamış şeyleri varmış gibi yazmasın ve yorumlamasın. Mümkünse her zaman dediğimiz gibi destek olsunlar” şeklinde konuştu.
BELEDİYE BAŞKANIMIZIN AÇIKLAMALARINA SAYGI DUYUYORUZ
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Kocaelispor maçından sonra yaptığı ve futbolculara uyarı niteliği taşıyan açıklamaya da değinen deneyimli futbolcu, “Sayın başkanımızın serzenişlerini çok iyi anlıyoruz. Neticede bugüne kadar maddi ve manevi bizden hiçbir desteğini esirgememiş bir isim. Onun üzüntüsü, bizim de üzüntümüz. Hepimiz onu çok seviyor ve saygı duyuyoruz. Bununla birlikte Kulüp Başkanımız Zeki Gül ve diğer yöneticilerimiz de katkıları en üst düzeyde. Herkes emin olsun tüm bunlara layık olmaya gayret göstereceğiz” dedi.
TEPKİYE EVET,KÜFRE HAYIR
Kocaelispor maçından sonra bazı taraftarların tepki dozunu aşarak küfrettiklerini de dile getiren Emrullah, “Taraftarlarımızın tepkisine bir şey dediğimiz yok. Ancak insanların çocukları ve ailelerinin yanında küfür edilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Her takımın olduğu gibi bizim de elbette taraftarımızın desteğine mutlak ihtiyacımız var. Ancak bazı kendini bilmezler bu işi olmadık şekilde küfre döküyorlar. Kimse de bunun kabullenmemizi beklemesin. Makul yollardan tepkisini ortaya koyanlara hiçbir sözümüz yok. Bizim tek amacımız var. O da artık bu şehri bu ligden kurtarmak. Bunu sadece biz değil, tüm şehir istiyor. Çünkü gerçek manada bu şehir burayı hak etmiyor. Hep söyledik, her zaman da söyleyeceğiz. Gelin herkes bu takıma şartlar ne olursa olsun, sadece olumlu anlamda destek olsun. İnanın bundan hepimiz kazançlı çıkarız” şeklinde konuştu.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim