Amatör futbol liglerinde geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarda sportmenlik dışı davranışlarda bulunan 2 futbolcu İl Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Önceki hafta olduğu gibi Disiplin Kurulu’na sevk edilen futbolcular yine kavga nedeniyle ve yine U15 Liginden.

Geçtiğimiz hafta sonu U15 ve U19 liglerinde maç oynanırken, U19 Ligi maçlarında disiplin suçu olmadı. U15 Liginde ise Alaca Belediye ile Çimentospor arasında oynanan ve Çimentospor’un 5-2 kazandığı maçın son anlarında yaşanan gerginlik sırasında, Alaca Belediyespor’dan Reşit Bayat rakip takım sporcusunun boğazını sıktığı, Osman Tuna Kaya da rakip takım sporcusunu iteleyerek şiddetli şekilde bağırdığı için kırmızı kart görüp oyundan ihraç edildiler. Tertip Kurulu, kırmızı kart gören iki futbolcuyu da tedbirli olarak İl Futbol Disiplin Kurulu’na sevk ederken, U15 Ligi’nde son 2 haftada tam 5 futbolcunun hem de rakiplerine şiddet uygulayarak oyundan atılması “Ne oluyor bu çocuklara?” dedirtirken, bir anda dikkatleri bu lige çekti.

Önceki hafta da Çimentospor’la Sungurlu Belediyespor arasında oynanan maçtan sonra yumruk yumruğa kavga eden 3 futbolcu Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim