Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir güreş sporundan uzak kalan minik pehlivanlar için Ata Sporumuz Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği antrenmanlara adaptasyon ve sosyalleşme adı altında bir proje hazırladı. AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın da destek verdiği projeyi İçişleri Bakanlığı kabul etti.

Konu hakkında açıklama yapan Ata Sporumuz Güreşi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Uğur Çadır, bu proje ile minik pehlivanları yeniden güreşe adapte etmeye çalışacaklarını söyledi. Yaklaşık 6 Ay sürecek olan projede, Alaca, Boğazkale, Çorum Merkez, İskilip, Kargı, Oğuzlar, Ortaköy ve Osmancık ilçeleri gezilecek. Bu ilçelerimizde doğa ile iç içe yürüyüş programları ve antrenmanlar yapacağız” dedi.

Bu proje kapsamında sosyal mesafe ve hijyen olayına kesinlikle dikkat edeceklerinin de altını çizen Başkan Çadır, “Projedeki en önemli hedeflerimiz pandemi nedeniyle çocuklarımız üzerinde oluşan travmayı atmak. Antrenmanlara yeniden adaptasyon ve sosyalleşmeyi sağlamak. Minik pehlivanlara çevre bilincini ve doğa sevgisini aşılamak. Sosyal mesafe ve hijyen konusunda bilgilendirmek. Ata sporumuz güreşe katkıda bulunmaktır” ifadelerine yer verdi.

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim