Türkiye Güreş Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Grup Birincilikleri tamamlandı. Çorumlu güreşçilerden 19’u Türkiye şampiyonalarına katılma hakkı kazandı.

SERBESTTE 13 VİZE

Yıldızlar Serbest Güreş Grup Birinciliği Ankara-Kızılcahamam’da yapıldı. Çorumlu güreşçilerden 71 kiloda Hakan Satılmış birinci, 65 kiloda Barış Akıncı ikinci olurken, 51 kiloda Yusuf Eryücel, 55 kiloda İsmail Özdil, 58 kiloda Mertcan Damatoğlu ve 80 kiloda Recep Bekkaya üçüncülüğü elde ettiler.

51 kiloda Furkan Damatoğlu ve 110 kiloda Efe Anıl Al beşinciliği alırken, 45 kiloda Yusuf Berat Divan ve Sefa Saygılı, 48 kiloda Kerim Uysal, 55 kiloda Taner Akkaya ve 60 kiloda İbrahim Özdemir de ilk 10’da yer bularak 22-24 Mart tarihlerinde Ordu’da düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.

GREKOROMENE 6 GÜREŞÇİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İÇİN VİZE ALDI

Yıldızlar Grekoromen Grup Birinciliği ise Giresun’da yapıldı. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçilerinden 71 kiloda Tansel Can Örtücü ile 80 kiloda Samet Yaldıran birinci olurken, Güreş Eğitim Merkezi sporcularından 55 kiloda Muhammed Emre Alegöz ikinci, 48 kiloda Uğur Yılmaz üçüncü oldu. Yine Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçilerinden Burak Çavuşçulu da 110 kiloda üçüncü olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Ankara TKİ’nin Çorumlu milli güreşçisi Mert İlbars da 60 kiloda birinci oldu.

Yıldızlar Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası 14-15 Mart tarihlerinde Ankara’da yapılacak.

Editör: TE Bilisim