4 takımın çift devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği ve 1.Amatör Küme’ye yükselecek takımların belli olacağı 2.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi Play-Off Grubu’nda sondan bir önceki maçlar dün oynandı. Haftaya 9’ar puanla zirve ortağı olarak giren Mimarsinan Gençlikspor ile Mecitözü Gençlerbirliği, Çorum’da karşılaştı. 1 No’lu Sentetik Saha’da oynanan ve B klasman hakemi Celal Bayraklı’nın yönettiği maçta özellikle ilk yarıda etkili bir futbol sergileyen Mimarsinan Gençlikspor, 8.dakikada penaltıdan ve 22.dakikada Fatih Serkan’ın attığı gollerle 2-0’lık avantaj yakaladı. 41.dakikada da Samed’le bir gol bulan Mimarsinan soyunma odasına 3-0 önde girdi.

İkinci yarıda Cengiz’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Mecitözü Gençlerbirliği buna rağmen oyunu bırakmadı. 58.dakikada kazandığı penaltıyı Başkan Özkan’la gole çeviren Mecitözü temsilcisi, 73’te Özkan’la bir gol daha bulup farkı bire indirdi ve umutlandı. Ancak 84’te Burak’la fileleri havalandıran Mimarsinan farkı yeniden ikiye çıkartıp Meacitözü Gençlerbirliği’nin geri dönüşüne izin vermedi.

Sahadan 3-2 galip ayrılan Mimarsinan puanını 12’ye yükseltirken hem liderlik koltuğunu rakibinden geri aldı, hem de 1.Amatör Küme biletini cebine koydu.

Mimarsinan, Pazar günü son sıradaki Mecitözüspor’la berabere bile kalsa şampiyon olacak.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim