2011’de Sırbistan’nın Zrenjanin kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanan Ömer Uzan, önceki akşam Ankara-Yenimahalle’de kendi kullandığı otomobiliyle girdiği virajı alamayıp direğe çarptı ve kaza yerinde hayatını kaybetti.

Milli güreşcinin cenazesi sabah saatlerinde karayoluyla Sungurlu'ya getirildi. Sungurlu Devlet Hastanesi morguna konulan cenaze, ikindi namazından önce ilçeye bağlı Arifegazili köyüne götürüldü. Uzan'ın cenazesi helallik alınması için ilk olarak babaevine getirildi. Helallik alınması sırasında fenalık geçiren baba Osman Uzan (56), anne Sultan Uzan (48), ve kız kardeşi Fadime Uzan (27), güçlükle ayakta durdukları gözlendi. Helallik alındıktan sonra köy camisine götürülen Uzan'ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Uzan'ın ailesi ve akrabalarının yanı sıra İlçe Kaymakamı Mithat Gözen, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Çorum Belediyespor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gül, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, Güreş Federasyonu yetkilileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü, TEDAŞ Spor Kulübü, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün yönetici ve sporcuları, milli sporcular Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in yanı sıra Güreş Milli Takımı sporcuları ile vatandaşlar katıldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim