Güney Afrika’nın Bloemfontein kentinde düzenlenen Özel Sporcular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Zübeyde Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi sporcusu Merve Peker, çift bayanlarda gümüş madalya kazandı.
Dovn Sendromlular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu olan Merve Peker, Güney Afrika’nın Bloemfontein kentinde düzenlenen Özel Sporcular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti. Çorumlu sporcu, Benay Balcı ile birlikte çift bayanlarda evsahibi ülkeyi 3-1 yenerek Dünya ikinciliğini elde etti. Erkeklerde Türkiye’yi temsil eden Erman Çetiner-Enes Yılmaz çifti ise Dünya üçüncüsü oldu.
Özel sporcular Spor Federasyonu Başkan Vekili Sadettin Akçi, madalya kazanan sporcuları kutlarken, “Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda kıyasıya geçen mücadelelerin sonucunda Milli Takımlarımız göstermiş olduğu performans ile bizleri oldukça memnun etmiştir. Başarının bizler için kaçınılmaz olduğunu bir kez daha gösteren Özel Sporcularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim