4 takımın tek devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği erkeklerde ise, Bekir Aksoy İlkokulu ipi göğüsledi. İkinciliği 19 Mayıs, üçüncülüğü Fatih Sultan Mehmet, dördüncülüğü ise Ertuğrulgazi İlkokulu elde etti.
Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliği’nin 2016 yılı faaliyet programında yer alan Minikler (kız-erkek) Masa Tenisi İl Birinciliği yapıldı. Kızlarda 19 Mayıs, erkeklerde ise
Bekir Aksoy İlkokulu şampiyon oldu.
Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren il birinciliğinde, kızlarda 19 Mayıs İlkokulu ile Fatih Sultan Mehmet İlkokulu olmak üzere 2 takım mücadele etti. 19 Mayıs İlkokulu, Melisa Dereli, Aybüke Banu Şimşek, Asude Tuba Şimşek ve Mina Cingöz’den oluşan kadrosuyla, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun Damla Yalçın, Ceyda Aşkın, Sudenaz Şimşek ve Esma Halıcı’dan oluşan kadrosunu 3-1 yenerek şampiyon oldu. Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ise ikinciliği elde etti.
Erkeklerde ise il birinciliğine 4 takım katıldı. Bekir Aksoy İlkokulu, Yiğit Şimşek, Kağan Bilge, Uğurcan Dursun ve Hasan Demir’den oluşan kadrosuyla Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nu 3-1, 19 Mayıs İlkokulu’nu 3-1, Ertuğrulgazi İlkokulu’nu da yine 3-1 yenerek 6 puanla şampiyonluk ipini göğüsledi. İkinciliği 19 Mayıs İlkokulu 4 puanla elde ederken, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 2 puanla üçüncü, Ertuğrulgazi İlkokulu ise 1 puanla dördüncü oldu.
İl birinciliğin sonunda, derecelerine göre takımlara madalya ve kupa verildi.



(Esra ESEN)
Editör: TE Bilisim