Yeni sezonun ilk maçında sahasında Manisa FK’ya 3-1 yenilerek haftayı puansız kapatan Çorum FK’da Teknik Direktör Bahri Kaya maç hakkında değerlendirmede bulundu. 3-1’lik yenilgiyi hiç beklemediklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Maç öncesi eksikliklerimiz vardı, sıkıntılarımız vardı ama maalesef kırılma anları çok aleyhimize gelişti. Bir kere oyun anlamında söyleyecek bir şeyimiz yok. Bir takım oyunu oynayacak durumda hiç olamadık. Zaman zaman çabalarımız vardı. Bölüm bölümde rakibe karşı etkinliğimiz vardı. Ama genel anlamda rakip büyük bir bölümde etkili oynadılar. Maalesef ilk iç saha maçı, ilk yeni saha maçımızdan mağlup ayrıldık. Ancak takımla ilgili mağlubiyeti savunabilecek, eksikliklerimizi giderebilecek sebeplerimiz var. Pazar günü sahada yer alan takım yeni bir takım. Sadece bir hazırlık maçı bir arada oynamış bir takım. Yeni transferlerimiz takımıza geç katıldı. Bu anlamda bir takım oyunu gösterememiş olmamız doğaldı. Sadece mücadele edebildik. Mücadele ederken topun bizde kalmasına değil, onlarda kalmasına izin verdiğimiz için mücadelemizin de bir kıymeti kalmadı. Çok erken talihsiz bir gol yedik. Hemen cevap verdik. 1-1 giderken oyun çok sıkıntılı bir durum yoktu. Ama maalesef kırılma noktalarının biri de penaltı oldu. Penaltı sonrası yeniden yenik duruma düştük. Ondan sonra biraz direncimizde azaldı. Kalan dakikalarda rakip topu istediği gibi oynamaya başladı. Devre arasında yaptığımız konuşmalardan sonra bir hamle yapacaktık. Onu da yaklaşık yarım saat kala yaptık. Tek santrafor oynuyorduk iki santrafora döndük. İkinci yarıda atak üstünlüğünü de zaman zaman sağladık. Daha sonra defansta yaptığımız adam paylaşımı hatasından sonra Manisa üçüncü golü buldu.

Yeni transferlerimiz beklediğim oyunu ortaya koydu. Ancak geçen seneden kadromuzda bulunan oyuncu grubunun oyuna ağırlığı koymasını bekledim. Ancak koyamadılar. Bu takımımız zamanla daha fazla yan yana oynayarak bu sıkıntıyı da atlatacaktır” ifadelerini kullandı.

‘4-4-2’YE DÖNDÜK

Manisa FK maçının 69.dakikasında Mikail Albayrak’ın yerine Osman Bodur’u dahil ederek eleştirilere maruz kalan Bahri Kaya bu konuya da açıklık getirdi. Bu değişiklik sonrası 4-4-2 sistemine geçtiklerini ifade eden Kaya, “Osman ve Mikail değişikliğinde 4-4-2’e dönmeyi planladık. Daha fazla gol atabilme, daha fazla pozisyona girebilmek adına böyle bir değişiklik yaptık. 4-4-2’e dönünce orta sahada iki kişi oynamak zorundaydık. Onur’u çıkardığımız için de oyuna Osman’ı alma gereği duyduk. Umut’u da kenara gönderdik. Bu sisteme geçtikten sonra çok da pozisyon bulmaya başladık. Gerek kornerlerde, faullerde ve geçiş oyunların da etkili olduk. Ama net gol pozisyonu yaratamadık. Mikail’i çıkarırken, Osman’dan ziyade Kıvanç’ı oyuna aldığımıza odaklanmak gerekiyor” dedi.

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim