Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) merkezinde gerçekleşen toplantıya, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yanı sıra ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, TÜFAD Başkanı Remzi Karahan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Durmuş Buyruk, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, İl Hakem Komitesi Başkan vekili Kahraman Ölçer, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Şube Başkanı Halil Öztürk ile ASKF Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Aylar, Hilal Kiraz, Mustafa Kanat, Hayrettin Karaca ve Mehmet Arduç katıldılar.

Ziyaret sırasında Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran Çorum amatör sporunun tesislerinin sorunları ve çözümleri konusunda hazırladıkları sekiz maddelik taleplerini iletti.

Ceylan bu talepleri dinledikten sonra yaptığı konuşmada mevcut spor tesislerinin bulunduğu alanla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Amaçlarının bu tesislerin bulunduğu alanı millet parkı, modern bir konferans salonu, engelli eğitim merkezi, mini futbol, voleybol, basketbol sahaları ve tenis kortlarının bulunduğu bir konsept haline getirmek istediklerini belirtti. Mevcut spor tesislerinin eksikleri konusunda gerek yerel gerekse genel bütçeden gerekli kaynakların aktarılacağını belirten Ceylan ‘Tüm amatör camia rahat olsun kesinlikle amatör sporu mağdur etmeyeceğiz. Mevcutlardan çok daha modern ve ihtiyaca cevap verecek şekilde yenilerini yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’ dedi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim