Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda dün sabah 09.30’da yapılan müsabakalarla başlayan Türkiye Şampiyonasına yurt genelinden 25 kulüpten 145’i bayan 291 sporcu katılıyor. Çorum’u Maviay Spor Kulübü temsil ediyor. Şampiyonada, Suüstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde 50 ila 1500 metre mesafelerde çekişmeli mücadeleler yaşanırken, açılış töreni saat 16.30’da gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Şube Müdiresi Satı Yücel, Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Sedat Mesci, şampiyonaya katılan takımların idareci, antrenör ve sporcuları ile birlikte hakemler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçilirken, Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Federasyon Başkanı Şahin Özen ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer selamlama konuşmaları yaptılar.

Açılış töreni, sabah seansında dereceye giren sporcuların ödüllerinin verilmesinden sonra takımların geçişiyle sona erdi. Açılış töreninden sonra akşam seası yarışmalarına geçildi.

Bugün de saat 09.30’da başlayacak yarışmalarla devam edecek şampiyona yarın saat 14.30’da gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona erecek.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim