Çorum Belediyespor Pazar günü sahasında Arsinspor’la oynayacağı 8.hafta maçının hazırlıklarını dün Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda yaptığı antrenmanla sürdürürken, çalışmayı Başkan Zeki Gül de izledi.

Antrenman sırasında tribün liderleri ve antrenmanı izleyenlerle sohbet eden Başkan Zeki Gül, küfre karşı olduklarını yinelerken, bundan sonra küfreden taraftarın tribünde barındırılmamasını istedi. Özellikle bu sezon gittikleri deplasmanlarda rakip taraftarların takımları yenik durumdayken bile alkışlayıp tribün desteği verdiklerini ifade eden Başkan Gül, “Bunun son örneğini geçtiğimiz hafta Aydın’da yaşadık. Adamlar yenik durumda ama taraftarları takımlarını alkışlıyor. Yine Tekirdağspor taraftarı takımları 3-0 gerideyken bile alkışlayıp moral verdi. Bizim burada ise galip takımın futbolcusuna küfrediliyor.

Küfrün her türlüsüne karşıyız. Bize de edilse, rakip futbolcuya da edilse, hakeme de edilse karşıyız. Rakip takımı etkilemek ve moralini bozmak için ıslıktan daha etkili yöntem yok. Yine hakemlere de küfretmek yerine ıslıkla tepki gösterilebilir.

Benim, sizlerden bir isteğim var. Küfreden kim olursa olsun kesinlikle aranızda barındırmayın. Tribünden atın. Küfreden taraftar istemiyoruz” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim