Güreş Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi. Serbest stil müsabakaları Amasya, grekoromen stil müsabakaları ise Konya’da yapıldı. Çorumlu güreşçiler serbest stilde 1 altın, 1 gümüş, grekoromen stilde ise 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandılar.

Amasya’da yapılan serbest stil müsabakalarında 110 kiloda mindere çıkan Çorum Belediyespor Kulübü’nün milli güreşçisi Mustafa Tayyip Küçük finalde Beşiktaş’tan Yusuf Durhan’ı yenerek Türkiye şampiyonluğunu kazanırken, 71 kiloda mücadele eden Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Hakan Satılmış da Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

KONYA’DA 3 MADALYA

Konya’da yapılan grekoromen stil şampiyonasında ise Çorumlu güreşçiler 3 madalya kazandılar. Ankara TKİ’nin Çorumlu milli güreşçisi Mert İlbars 55 kiloda Türkiye şampiyonluğuna ulaşarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

65 kiloda mücadele eden Çorum Belediyespor Kulübü güreşçisi Tansel Can Örtücü finalde yenilerek Türkiye şampiyonluğunu kaçırırken, ikinci olup gümüş madalyanın sahibi oldu. Yine Çorum Belediyespor Kulübü güreşçilerinden Burak Çavuşçulu ise Türkiye üçüncülüğünü kazandı. Samet Yaldıran da madalya maçında yenilerek Türkiye beşincisi oldu.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim