Yeni Çorumspor’da Ersin Küçükoğılu’ndan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Bahri Kaya, dün basın mensuplarının karşısına çıktı. Yeni Çorumspor’un teklifini hiç düşünmeden kabul ettiğini belirten deneyimli teknik adam, “Bu takımı 2.lige çıkartacağız” dedi.

Yeni Çorumspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, ilk basın toplantısında camiayı umutlandıracak açıklamalarda bulundu. Kaya, Yeni Çorumspor’un 2.lige çıkacağına inandığına vurgu yaparken, “Play-Off’ta işimiz daha kolay” dedi.

Yeni Çorumspor’da teknik direktör olmasıyla ilgili süreçi anlatarak konuşmasına başlayan Bahri Kaya, “Hamit Işık ve Oğuzhan Yalçın’ı daha önceden tanıyorum. Başkan Fatih Özcan’la da kampta merhabalaşmıştık.

Yeni Çorumspor yıllardır benim merceğimde olan bir takım, büyük bir camia. Herkes burada görev yapmak ister. Başkanla telefonda 2 dakikalık bir görüşmemiz oldu. ‘Hocam size ihtiyacımız var’ dedi. Hayır diyemedim. Kabul edip koşa koşa geldim. Gelirken asla tereddüt etmedim.

Yeni Çorumspor, adıyla, yeni stadı, yeni tesisleri, Başkanı ve oyuncu kadrosuyla daha üst ligleri hak ediyor. Biz de bunun için buradayız.

25 yıldır teknik direktör olarak olmak üzere 50 yıldır bu camianın içerisindeyim. Gençlere bu kadar önem verilmesi beni etkileyen sebeplerden biri.

DEPLASMAN PERFORMANSI YETERSİZ

Yeni Çorumspor’u hazırlık maçında izledim. Fatsa Belediye maçını ise yardımcıma izlettim. İstatistikler ortada. Deplasmanda başarı oranı yüzde 80’lerde. Ama deplasman performansı çok kötü. Kalan 7 maçımızın da 4’ü deplasmanda. Deplasman performansına acilen bir çözüm bulmamız lazım.

İç saha performansımızı devam ettirip deplasman performansımızı da artırdığımızda işimiz daha kolay olacak. Zaten şu anda 5 puanlık bir avantaja sahibiz. Bunu iyi kullanmamız lazım.

Ben iddia ediyorum, Play-Off’a kalmak daha zor. Play-Off’a kaldıktan sonra işimiz daha kolay olacak. Bunu göreceksiniz. Bu yüzden öncelikle Play-Off’a kalmaya odaklanmamız lazım. Bunun için de şehrin sinerjisine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Bahri Kaya ile 1 yılı opsiyonlu 1 buçuk yıllık anlaşma yapıldığı açıklandı.

YARDIMCILAR BELLİ OLDU

Öte yandan, Bahri Kaya’nın yardımcıları da belli oldu. Kaya, Çorum’a ekibiyle gelirken, sezon başından beri yardımcı antrenör kadrosunda yer alan Çorumlu antrenör Serkan Güney de ekipte yer alıyor.

Bahri Kaya’nın ekibinde Ogün Rumi Demir başantrenör, Ahmet Aslaner yardımcı antrenör, Reha Özmen de kaleci antrenörü olarak göreve başladı.

Editör: TE Bilisim