Edinilen bilgilere göre, Cizre maçı için Cuma günü sabah erken saatlerde yola çıkan Yeni Çorumspor, geceyi Diyarbakır’da geçirirken, Cumartesi günü akşam saatlerinde karayolu ile Cizre’ye geçen Yeni Çorumspor kafilesini taşıyan otobüs Cizre girişinde 10-12 yaşlarındaki çocuklar tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda otobüsün camları kırılırken, yaralanan olmadı. AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun devreye girmesiyle güvenlik önlemleri artırıldı ve kafile geniş güvenlik önlemleri altında otele yerleşti.

Çorum kafilesi, gece de bir grup Cizresporlu taraftar tarafından taciz edildi. Cizresporlu yöneticiler, Yeni Çorumsporlu yöneticileri otelde ziyaret ederek güya geçmiş olsun dileklerinde bulundular ve Başkan Fatih Özcan’a çiçek verdiler. Sonrasında, Cizresporlu yöneticilerin Sportif Direktör Hamit Işık’a “maçı bize vereceksiniz” şeklinde söylemlerde bulunduğu ve bunun üzerine Yeni Çorumsporlu yöneticilerin masayı terk ettiği öğrenildi.

Geceyi geniş güvenlik önlemleri altında otelde geçiren Yeni Çorumspor, maç için stada yine geniş güvenlik önlemleri altında ulaştı. Seyircisiz maçı birçok Cizrelinin statta izlediği ve izleyenlerin Yeni Çorumspor mensuplarına ağza alınmayacak hakaret ve küfürler ettikleri belirtildi.

YAKUP’A SALDIRI

Futbolcular sahaya çıkarken, Yeni Çorumspor’un kaptanı ve golcüsü Yakup Alkan koridorda kulüp görevlisinin saldırısına uğradı. Yakup’un, saldırı sırasında yüzüne yumruk yediği belirtildi.

Maç esnasında da Yeni Çorumsporlu futbolcular ve teknik heyetine hakaret ve küfürler savrulurken, bir sivilin maç boyunca Yeni Çorumspor yedek kulübesindekileri küfürle taciz ettiği görüldü.

Yeni Çorumspor sahadan 2-1 yenik ayrılırken, Cizresporlular şampiyon olmuş gibi sevindiler. Çorum kafilesi, Cizre’de kırık camları değiştirecek bir camcı bulunamaması (!) üzerine Çorum’a camları kırık otobüsle döndü.

Editör: TE Bilisim