Okul Sporları Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Gençler (kız-erkek) A Kategorisi Türkiye Basketbol Şampiyonası 15-19 Mayıs tarihleri arasında Çorum’da düzenlendi. Kızlarda ve erkeklerde 8’er takımın 2 grupta tek devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği şampiyonada Cumartesi günü final heyecanı yaşandı. Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde oynanan final maçlarının ilkinde saat 13.00’de kızlarda İstanbul Özel Oğuzkaan Koleji ile Mersin Özel Doğa Koleji karşı karşıya geldi. Rakibine oranla baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan İstanbul temsilcisi karşılaşmayı 15 sayı farkla 70-55 kazanarak şampiyon oldu.

Erkekler final maçında ise saat 17.00’de ise İstanbul Özel Esenkent Okyanus Anadolu Lisesi ile Bursa Özel Özlüce Doğa Koleji takımları karşılaştı. Son periyoda kadar iki takımda denk bir mücadele ortaya koyarken, son periyotta pota altında etkili olan İstanbul Özen Esenkent Okyanus Anadolu Lisesi mücadeleden 83-74 galip ayrılarak şampiyonluk ipini göğüsledi.

ÜÇÜNCÜLER KIZLARDA İSTANBUL, ERKEKLERDE BALIKESİR

Liselerarası Gençler Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda üçüncülük kupasının sahibi kızlarda İstanbul Özel Florya Doğa Anadolu Lisesi, erkeklerde ise Balıkesir Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde oynanan final maçları öncesi üçüncülük kupası heyecanı yaşandı. Kızlarda Ankara Özel Arı Anadolu ve Fen Lisesi’ni 82-71 mağlup eden İstanbul Özel Florya Doğa Anadolu Lisesi ile erkeklerde İstanbul Özel Mürüvvet Evyap Anadolu Lisesi’ni 76-73 mağlup eden Balıkesir Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncülük kupasını kazanan takımlar oldu.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim