Yazılı bir açıklama yapan Başkan Fatih Özcan, aldığı kararın sonuna kadar arkasında olduğunu ifade ederken, Kocaelispor’la oynayacakları yarı final rövanş maçının son düdüğüne kadar kimsenin bu konuyla ilgili yorum yapmamasını istedi.

Başkan Fatih Özcan’ın açıklaması şöyle:

“Değerli Çorumspor taraftarları ve çok kıymetli spor kamuoyu. Kulübümüzün resmi sosyal medya hesabından yapılan son dakika başlıklı duyurumuz üzerine yoğun bir şekilde tepki yorumlarının yapıldığını ve yorumların takımımıza faydadan çok zarar vereceği düşüncesi ile bu açıklamayı yapma gereği duydum.

BU KARAR YARINLARI KURTARACAK
Kıymetli dostlar; Cuma günü kendi sahamız ve kendi seyircimiz önünde oynadığımız yarı finalin ilk ayağı olan ve 10 binlerin yağmur çamur demeden, orucum demeden doldurduğu ve hep birlikte ‘Büyük Başkan’ diye bağırdığı kıymetli insanların hayalleri ile oynamayacağımı, aldığım kararın bugünü değil, yarınları kurtaracak kararlar olacağını benden daha iyi bileceğinizi umut ederek sizlerden Çarşamba akşamı yarı finalin rövanş maçı bitene kadar sessiz olmaya davet ediyorum.

TURU GEÇEMEYECEĞİMİZ ALGISI OLUŞTURULUYOR
Şunu bilmenizi isterim ki, bu takımdan istemeyerek de olsa yollarımızı ayırdığımız iki kardeşimizin dışında 24 kişi daha olduğunu asla unutmamanızdır. Yapılan yorumlardan kadromuzda olan diğer aslan parçalarının turu geçemeyeceği algısı yaratmak bilinçli taraftara yakışmamaktadır.

YAŞANANLARI BİLMİYORSUNUZ

Bu karar, öyle sabahtan akşama kadar alınmış bir karar değildir. Maçtan sonra evime gitmedim, çocuklarımın daha yüzünü görmedim. İş yerime ayak basmadım. Lütfen acımasız yorumlarınızdan vazgeçin. Bilinçli taraftarımızın da bu yorumlara engel olmasını istiyorum. Her yazdığınız yorum kadroda yer alan diğer 24 aslan parçasına saygısızlık ve güvensizlikten öteye gidemez. Yaşananları bilmeden, 1 saatlik uyku ile hayatını idame ettiren kendini, takımını Çarşamba günkü maça hazırlamaya çalışan insanlara bu kadar acımasızca yüklenmek hiçbir Çorumspor taraftarına yakışmamaktadır.

BEKLEYELİM, GÖRELİM
Aldığımız kararın ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu şimdiden beyan etmek sadece günlük yaşayan insanların işidir. Bekleyelim görelim. Çarşamba günü rövanş maçından sonra yatıralım masaya kararın ne kadar doğru ya da yanlış olduğunu. Gecesini gündüzüne vermiş en iyi işi çıkarabilmek adına hiçbir fedakârlıktan kaçmamış bu insanların aldığı kararla kendi ayağına kurşun sıkacağını düşünmek sadece düşünmeden hareket edecek insanların işidir.

HİÇ KİMSE ÇORUMSPOR’DAN BÜYÜK DEĞİL

Hiç kimse Çorumspor’dan büyük değildir. Lütfen sürecin buraya nasıl geldiğini bilmeden, açıklarsam eğer, yazdığı yorumun altında ezilecek duruma kendimizi düşürmeyelim. Ben bir karar aldım ve kararımın da arkasındayım. Çarşamba gece aldığım karar yanlış ise bedelini ödeyecek yine benim. Şehrime ya da tek profesyonel takımı olan Yeni Çorumspor camiasının hayalleri ile oynayacak kadar şerefsiz bir insan değilim.

KARAR YANLIŞSA HESAP SORUN
Son olarak sizlerden ricam, ‘Büyük Başkan’ diye bağırdığınız Başkanınızın aldığı karara saygı duyun ve onun dimdik yanında olun. Çarşamba gecesi, aldığı karar yanlış ise yine o ‘Büyük Başkan’ diye bağırdığınız adamdan hesap sorun.

Kimse umudunu kaybetmesin. Kimse karamsarlığa kapılmasın. ‘Her şey bitti, yolladığınız oyuncular olmadan bu tur gelmez, bu senede yalan oldu’ diye ne kendinizi üzün, ne de bizleri.

Hatırlatmak isterim, aldığımız kararın ardından ‘şampiyonluk hayal oldu’ dediğiniz kardeşlerimiz 10 binlerce insanın önünde sahadaydı ve hepimizi üzüntü içerisinde bırakan aslan parçalarındandı.

TAKIMIMIZ TURU GETİRMEK İÇİN HAZIR

Tekrar ediyorum, kimse Çorumspor’dan büyük değil. Sakin olalım, sabırla bekleyelim. 24 aslan parçası o turu getirmek için hazır, siz de hazır olun ve sadece hocanıza, 24 aslan parçasına ve başkanınıza güvenin.

Hepinizi çok seviyorum. Çarşamba günü akşamına kadar sizlere layık olmak adına uykuyu haram kıldım kendime. Veballeriniz benim omuzlarımın üzerinde. İçiniz rahat olsun. Ne yaptığımızı bilecek tecrübe ve akla sahip olduğumuzu unutmayın.”

Editör: TE Bilisim