Bursaspor’u 2-1 yenerek, üst üste üçüncü galibiyetini alıp, şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu bir kez daha gösteren Çorum FK, bireysel hatalar yüzünden Afyonspor’a aynı skorla yenilerek taraftarlarını üzdü.

Önce Bursaspor maçından başlamak istiyorum. Yine kötü başladığı karşılaşmada, sonradan toparlanan Çorum FK, Mehmet Akyüz’le golü bulup skor üstünlüğünü ele geçirirken, 5 dakika sonra savunmaya çarpan topun pozisyon olması üzerine, Mustafa Genç’in golüne engel olamadı.

Çok genç bir kadroya sahip olan ve en büyük kozu yoğun pres olan Bursaspor karşısında ikinci golü bir türlü bulamayan Çorum FK, ikinci yarıda, ilk yarıya göre daha baskın bir oyun ortaya koydu. Çok koşan Bursaspor’un fizik olarak da oyundan düşmesi üzerine, 77’de Burak Çalık’la golü bulan Çorum FK, rahat kazanması gereken maçta 3 puanı zor da olsa alarak yoluna devam etti. İkinci yarıdaki futbolu beğendim.

Maçtan sonra çıkan olaylara da değinmek istiyorum. Saha içerisinde olduğum için, güvenlik zafiyetini net şekilde gördüm. Keşke yaşanmasaydı ama, yeni stada gelen ilk misafir takım seyircisinin bir güvenlik görevlisini feci şekilde darp etmeleri ve bazı polislerin yaralanmasına rağmen hiç gözaltı bile yapılmaması bana ilginç geldi.

Bu olaylar gösterdi ki, misafir taraftar tribünün yeri yanlış. O tribünü, diğer köşeye taşımak lazım. İlgililerin, konuyu İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında dile getirmeleri gerekiyor. Yoksa, daha çok olaylar çıkar.

Afyonspor maçına gelecek olursak. İlk 20 dakika ile son 20 dakikayı saymazsak, belki de bu sezonun en iyi futbolunu izledik. 30.dakikada Serkan Yavuz’un kendi kalesine attığı gol şanssızlık olarak değerlendirilse de, kaleci Bayram’ın aşırı özgüvenden kaynaklanan konsantrasyon eksikliği gole sebep oldu.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen ele alan Çorum FK, 56’da Suat Kaya ile beraberliği sağladı. Tam “Bu maçı kazanacağız” diye düşünürken, Teknik Direktör Mert Nobre’nin 65.dakikada yaptığı iki değişiklikle üstünlük Afyonspor’a geçti. Orta sahanın çalışkan isimlerinden Murat Yıldırım’ı oyundan alıp, yerine kanat oyuncusu Suat’ı orta sahada oynatmasının mantıklı bir tarafını bulamıyorum. Maalesef bu değişiklikle etkinliğini yitiren Çorum FK, 90.dakikada Erkan Kaş’ın yaptırdığı acemice penaltı sonucu yediği golle de sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Özetle, Çorum FK çok rahat bir galibiyet alabileceği maçı bireysel hatalar ve Mert Nobre’nin yanlış dokunuşu ile rakip takıma hediye etti.

Maçtan sonra kaleci Bayram’ın yaptıklarını da tasvip etmiyorum. Hatalı gol yemişsin, maç bitmiş, daha ne anlatmaya çalışıyorsun. Gitsene soyunma odasına. Şimdi en az 3-4 maç ceza alacaksın, daha mı iyi oldu?

Afyon yenilgisi elbette telafi edilebilir. Umutsuzluğa gerek yok. Çorum FK iyi bir kadroya ve güçlü şekilde iddiasını sürdürecek kaliteye sahip. Bu haftaki Batman maçıyla birlikte yeni bir çıkış başlatacağına inanıyor, tüm Çorumluları maça davet ediyorum.