Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Çorum Belediyesi 8.Geleneksel Yağlı Güreşleri”nde bu yıl başpehlivanlığı Sungurlulu Ünal Karaman aldı. Karaman, geçen yıl finalde yenildiği bu yılki Kırkpınar şampiyonu Recep Kara’dan hem rövanşı hem de başpehlivanlığı geri aldı.

Cumartesi günü Ulukavak’taki Nazmi Avluca Sahası’nda düzenlenen güreşler bu yıl da Kırkpınar’ı aratmadı. Çorumlu güreşseverler, sabahın erken saatlerinden itibaren müsabakaların yapılacağı alana akın etti. Sabah saat 10.00’da dualarla başlayan organizasyonda; minik-1 boy, minik-2 boy, teşvik-1, teşvik-2, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş olmak üzere 14 kategoride toplamda 475 güreşçi ermeydanına çıktı.

Müsabakaları; TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Vali Necmettin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Mustafa Fidan, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye başkan yardımcıları Alper Zahir, Ahmet Yabacıoğlu, Turan Candan, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Türkiye Güreş Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr. Funda Elmacıoğlu, Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç.Dr. Faruk Yamaner, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, bazı Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda güreşsever izledi.

Minikler kategorisi müsabakalarıyla başlayan güreşlerde bu yıl da başpehlivanlık müsabakaları ilgiyle izlendi. 43 başpehlivanın mücadele ettiği başpehlivanlık güreşleri öncesinde bu yılın Kırkpınar şampiyonu ve altın kemer sahibi Recep Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve bazı protokol mensuplarıyla birlikte güreşseverleri selamladı.







KARAMAN RÖVANŞI ALDI

Baş güreşlerinde geçen yıl olduğu gibi Sungurlulu Ünal Karaman ile bu yılki Kırkpınar şampiyonu Ordulu Recep Kara finale kaldı. Ünal Karaman, geçen yıl yenildiği son şampiyon Recep Kara’yı oldukça çekişmeli geçen müsabakada altın puanla mağlup ederek hem geçen yılın rövanşını hem de başpehlivanlığı aldı. Recep Kara ikinciliği elde ederken, Hamza Köseoğlu ile Çorumlu Murat Gençtürk ise üçüncülüğü paylaştı.

14 kategoride yapılan müsabakalar sonunda 135 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Güreşlerinde dereceye giren pehlivanlar şunlar:

MİNİK-1: 1.Serhat Bozkurt, 2.Rüştü Altuntaş, 3. Yusuf Kırat, 3. Sefa Yıldırım.

MİNİK-2: 1.Enes Kalkan, 2.Muharrem Kırçiçek, 3. Emre Yazıcı, 3. B.Neşet Keskin.

TEŞVİK-1: 1.Hamza Duman, 2.M.Can Damatoğlu, 3.Hüseyin Gümüş, 3.Taner Garip.

TEŞVİK: 1.Hasan Taha Küçük, 2.Mehmet Kırat, 3.Emircan Uçurum, 3.Burak Yaman.

TOZKOPARAN: 1.Eren Kalkan, 2.Emre Can Demirel, 3.Kadir Güreşen, 3.Cavit Acar.

AYAK: 1.Murat Yazıcı, 2.Yasin Havyar, 3.E.Kaan Sökelen, 3.A.Faruk Uygur.

DESTE KÜÇÜK BOY: 1.Özgür Yiğit, 2.Salih Daşcı, 3.M.Tayyip Küçük, 3.Hakan Danış.

DESTE ORTA BOY: 1.Resul Yılmaz, 2.Vural Aslan, 3.Mustafa Karagöz, 3.Bayram Doğan.

DESTE BÜYÜK BOY: 1.Alparslan Tekmen, 2.Osman Tokgöz, 3.Mücahit Alkaç, 3.Mustafa Top.

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY: 1.İbrahim Çamyar, 2.Ayhan Ural, 3.Kamil Ayvaz, 3.Onur Susuz.

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY: 1.M.Alparslan Temizce, 2.Gürkan Balcı, 3.Hasan Kuru, 3.Yusuf Minta.

BÜYÜK ORTA: 1.Rasim Saraç, 2.Hüseyin Koçak, 3.Ümit Özcan, 3.Mesut Aşkın.

BAŞALTI: 1.Ömer Faruk Kalender, 2.Fatih Kambur, 3.Mustafa Cebeci, 3.Uçar Dede.

BAŞ: 1.Ünal Kahraman, 2.Recep Kara, 3.Hamza Köseoğlu, 3.Murat Gençtürk.

(Hüseyin AŞKIN) 





Editör: TE Bilisim