Çorum Belediyespor, Pazar günü 16.hafta maçında konuk edeceği Karacabey Belediye ile lig tarihinde beşinci kez karşılaşacak. Çorum Belediye, eski adı Karacabey Birlikspor olan Bursa temsilcisi ile bugüne kadar oynadığı 4 maçı da kazandı.

Çorum Belediyespor’la Karacabey Belediye ilk olarak 2016-17 sezonunda aynı grupta yer aldılar. İki takım ilk kez 11.hafta maçında Çorum’da karşı karşıya geldi. 2 Kasım 2016’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynanan maçı Çorum Belediyespor 11.dakikada Salim Uzun, 14 ve 87.dakikalarda Yakup Alkan, 19.dakikada da Emre Aykut Yakut’un golleriyle 4-2 kazandı. Bursa temsilcisinin gollerini ise 63.dakikada Muhammed Serdar Yazıcı ve 90.dakikada Süleyman Güneş attı.

Ligin 30.haftasında Bursa’da oynanan maçı da Çorum Belediyespor 47.dakikada Yakup Alkan’ın kaydettiği golle 1-0 kazanıp Çorum’a 3 puanla döndü.

Çorum Belediye ile Karacabey Belediye geçen sezon da aynı grupta yer aldı. 17.haftada Çorum’da karşılaşan iki takım arasındaki üçüncü karşılaşmada gülen taraf yine Çorum temsilcisi oldu. Çorum Belediye, Doğan Can Davas’ın 5 ve 14.dakikalarda attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup ederken, Bursa temsilcisinin golünü 45.dakikada Çorum Belediyesporlu Emre Yüksektepe kendi kalesine attı.

İki takım arasında sezonun son haftasında Bursa’da oynanan maçta da 3 puan yine Çorum Belediye’nin oldu. Kırmızı-Siyahlılar yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmalarına rağmen bu sezon da kadroda yer alan Ertuğrul Sancaktutan’ın 42 ve 90.dakikalarda attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardılar.

Editör: TE Bilisim