Çorum’da düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Satranç Takım Şampiyonası’nda İzmir temsilcisi Apaydın Satranç Kulübü hem küçüklerde, hem de yıldızlarda Türkiye Şampiyonu olurken, Çorum temsilcileri dereceye giremedi.

Satranç Federasyonu’nun 2017 faaliyet programında yer alan ve 50 ilden 73 kulüp adına 361 sporcunun mücadele ettiği Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Takım Şampiyonası Çorum’da sona erdi.

Anitta Otel’de saat gerçekleşen kapanış törenine; Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, MEB Müsteşar Yardımcısı ve TSF Asbaşkanı Muammer Yıldız, TSF Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Satranç İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen, idareci, antrenör ve sporcular katıldı.

Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal marşının okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer selamlama konuşması yaptılar.

APAYDIN ZİRVEDE

6 gün süren müsabakalar sonunda, hem küçükler, hem de yıldızlar kategorisinde İzmir temsilcisi Apaydın Satranç Kulübü şampiyon olurken, küçükler kategorisinde İzmir Şirinler A takımı ikinci, Ankara Doğa Koleji Satranç takımı ise üçüncü oldu.

Yıldızlar kategorisinde de, İzmir Apaydın Satranç Kulübü’nün ardından Karaman Ahi Evran ikinci, Ankara Demirspor ise Türkiye üçüncü olmayı başardı.

Dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalya verildi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim