Türk sporcular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında toplamda 8 madalya kazanırken, Türkiye madalya sıralamasında 204 ülke arasında 41.sırayı aldı. Türkiye’nin kazandığı 8 madalyanın 5’i güreşçilerden gelirken, aynı zamanda Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, Türk güreşçilerin tüm müsabakalarını izledi.
Belediye Başkan Yardımcılığının yanı sıra Çorum Belediyespor Kulüp Başkanlığını yapan ve Türkiye Güreş Federasyonu’nun da yönetim kurulu üyesi olan Zeki Gül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında Güreş Milli Takımlarının başında yönetici olarak Brezilya’ya gitti. 4 yılda bir düzenlenen Dünyanın en büyük spor organizasyonunda Serbest Stil Milli Takım Antrenörü Abdullah Çakmar’la birlikte yer alan iki Çorumludan biri olan Zeki Gül, millilerin moral kaynağı oldu.
Önceki gün Çorum’a dönen Zeki Gül, Rio’ya milli sporculara destek için gittiğini yinelerken, “Bugüne kadar birçok üst düzey organizasyonu yerinde izledim. Ama olimpiyatlar başka bir şey. Muhteşem bir organizasyondu. Burada, ülkemizi temsil eden ve madalya kazanan tüm sporcularımızı kutluyorum.
Biz oraya gezi için değil, milli sporcularımıza destek için gittik. Şahsım adına, görevimi en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Çünkü, sabah 07.00’de kalkıp müsabakaların yapıldığı salona gittim. Bahçelievler Spor Kulübü Başkanı Yusuf Yıldırım’la birlikte tüm güreşçilerimizin her maçını seyrettik. Federasyon görevlileri bile öğleye kadar yatıp öğleden sonraki müsabakaları izlerken, biz hiçbir müsabakayı kaçırmayıp sporcularımıza moral verdik. Federasyon görevlilerinin bu tutumu açıkçası beni üzdü. Çünkü biz oraya gezmeye gitmedik. Rio’da bulunduğumuz süre içerisinde sadece yarım günlük bir geziye katıldık ancak yine de müsabaka kaçırmadık. Sporcularımızın sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştık. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Dünya’nın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyat oyunlarını canlı izlemenin tarif edilemez bir heyecan olduğunu da dile getiren Zeki Gül, “Müthiş bir deneyim. Orada ülkeyi temsil etmek çok farklı bir duygu. Hele de Taha Akgül’ün Olimpiyat şampiyonu olduğu anı hiç unutamam. Heyecandan kalbim duracak sandım. Taha şampiyon olduktan sonra salonda İstiklal marşımız okunurken tüylerim diken diken oldu. Milyarlarca insanın o anda Türk istiklal Marşını dinlediğini bilmek tarifi mümkün olmayan bir duygu. Anlatılmaz, yaşamak gerek ” dedi.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim