28 Nisan 2019 tarihinde yapılacak olan 5. Uluslararası Hitit Koşusu’na daha çok katılım sağlamak ve Çorum’un tanıtımımı yapmak için Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü çalışanları İstanbul Maratonu kapsamında Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “En Spor Fuarı”na katıldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da Çorum Belediyesi standını ziyaret etti. Çintimar, “Hitit Koşusu 5 yıldır profesyonel şekilde Çorum’da yapılıyor. Federasyon olarak birlikte koşumuzu gerçekleştiriyoruz. Hitit Koşusunu yakından takip ediyorum. İnşallah 2019 yılında gerçekleşecek olan 5. Uluslararası Hitit Koşusu’na programımız müsait olduğu sürece katılacağım” dedi.

KARTOĞLU’NDAN ZİYARET

4. Uluslararası Hitit Koşusuna Türkiye’nin en yaşlı koşucusu unvanı ile katılan 92 yaşında olan Safder Kartoğlu Çorum Belediyesi standını ziyaret ederek, “4. Uluslararası Hitit koşusundan çok memnun kalmıştık. Stant görsellerinde bizlere yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah sağlık koşullarım el verdiği sürece Hitit Koşusu’na katılmaya devam edeceğim” diye konuştu.

ŞAMPİYON AKTAŞ’DAN HİTİT KOŞUSUNA ÖVGÜ

Türk bayan sporcuları arasında Avrasya Maratonu’nda bayanlarda birinciliği kazanan tek Türk bayan atlet unvanına sahip Serap Aktaş, “Şampiyonalara, uluslararası milli müsabakalara katılarak ülkemizi başarıyla temsil ettim. İnşallah 5. Uluslararası Hitit Koşusu’na katılmak istiyorum. Çorum’u burada az da olsa tanıma imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim