23 Kasım Cumartesi günü İncek Garden Salonu’nda gerçekleşen Geleneksel Dola Günü’ne Ankara’da yaşayan İskilipler akın etti. İskilipgücü’ne gelir yaratmak amacı ile düzenlenen geceye, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Recep Kömürcü, TBMM Başkan Müşaviri Mustafa Tamirci, Kaymakam Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Ali Sülük, CHP Genel Bşk Danışmanı Kenan Nuhut, Ankara Vakıf19 Başkanı Alper Bilan, MHP İlçe Başkanı Ali Alıcı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Suakıtıcı, Ankara İskilipliler Derneği Başkanı Salih Şerbetçi ve çok sayıda bürokrat, esnaf ve iş adamı katıldı.

Salih Şerbetçi, Necdet Portakal, Veysel Tank, İbrahim Türkeş Kocabey ve Vedat Göktür’ün sponsor olduğu buluşma gecesi renkli görüntülere sahne oldu. İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Ali Sülük ve Ankara İskilipliler Derneği Başkanı Salih Şerbetçi’nin konuşmaları ile başlayan gece, İskilipgücü Başkanı Nihat Artmutcu’nun kulüp faaliyetleri ile ilgili yaptığı sunum ile devam etti. Daha sonra 2016 yılında şehit olan İskilipgücü sporcusu Uzman Çavuş Habib Gökçe ve Barış Pınar Harekatı’nın ilk şehidi olan İskilipli Ahmet Topçu dualarla anıldı.

Programın ikinci bölümünde İskilipgücü kulübüne gelir elde edilmek için açık arttırmaya çıkarılan İskilip figürlü kabartma tablo İşadamı Veysel Tank tarafından satın alındı.

İskilipli fotoğraf sanatçısı Ömer Erdoğan tarafından basılan “1900’lü yıllardan 1990’lı yıllara İskilip” adlı fotoğraf albümü 10 adet satılırken Milletvekili Hidayet Vahapoğlu , Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Recep Kömürcü de kitap alarak kulübe destek oldular.

Sunum ve hediye sonrası konuklara Geleneksel İskilip Dolması ikram edilirken, dolma servisinde İskilip’ten gelen kulüp sporcuları görev aldı. Tüm katılımcılar geceden duydukları memnuniyetle enfes dolma keyfi ile salondan ayrıldı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim