Okulsporları Federasyonu’nun 2017 faaliyet programında yer alan İşitme Engelliler Liseli Genç Erkekler Türkiye Futbol Şampiyonası sona erdi. 22-26 Mart tarihleri arasında Muğla’da düzenlenen İşitme Engelliler Liseli Genç Erkekler Türkiye Futbol Şampiyonası 8 takımın katılımı ile gerçekleşirken, Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi A grubunda Denizli, Trabzon, Erzurum temsilcileri ile yer aldı. İlk maçında Denizli’yi 4-2 mağlup eden Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi, ikinci maçında Trabzon’u 3-0 ve grupta oynadığı son maçta Erzurum’u 4-2 yenerek gruptan birinci çıkmayı başardı. Yarı finalde B grubunun ikincisi İstanbul Özel Eğitim Meslek Lisesi ile karşılaşan Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi bu karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Finalde Trabzon Özel Eğitim Meslek Lisesi ile karşılaşan Çorum temsilcisi grup maçında 3-0 yendiği rakibini finalde de aynı skorla mağlup ederek İşitme Engelliler Liseli Genç Erkekler Futbol Türkiye Şampiyonu oldu.

RAKETLER  DE TÜRKİYE İKİNCİSİ

Futbolda Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarının altına imza atan Çorum Özel Eğitim Meslek Lisesi, İşitme Engelliler Liseli Genç Erkekler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda ise ikinciliği elde etti.

Yine Muğla’da düzenlenen İşitme Engelliler Liseli Genç Erkekler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda yine A grubunda mücadele eden Çorum temsilcisi grupta Kayseri, Trabzon ve Ankara’yı mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Zonguldak temsilcisine 3-1 mağlup olarak şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim