Turkcell Sağırlar 1.Futbol Ligi 2017-2018 sezonu dün oynanan maçlarla başladı. A grubunda mücadele eden Çorum İşitme Engelliler 1.hafta maçında Trabzon İşitme Engelliler ile karşılaştı. Nazmi Avluca Sahası’nda saat 13.00’de başlayan karşılaşmanın 5.dakikasında Çorum İşitme Engelliler 10 kişi kaldı. Bu pozisyonun devamında Trabzon temsilcisi penaltıdan Ömer’in golü ile 1-0 öne geçti. İlerleyen dakikalarda etkili futbolunu devam ettiren Trabzon temsilcisi 37 ve 44.dakikalarda Mustafa ile 2 gol daha bularak soyunma odasına 3-0 önde girdi. İkinci yarı toparlanan Çorum İşitme Engelliler 47.dakikada Sait, 53.dakikada Ferdi ile farkı 1’e indirdi. 71.dakikada penaltıdan Mustafa ile bir gol daha bulan Bordo-Mavililer farkı tekrar ikiye çıkardı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 4-2 Trabzon İşitme Engelliler’in üstünlüğü ile sona erdi.

Grupta oynanan diğer maçlarda, İstanbul Çekmeköy Belediye İşitme Engelliler deplasmanda Ankara Sincan İşitme Engelliler takımını 4-3, Kırıkkale İşitme Engelliler, İstanbul Avcılar İşitme Engelliler’i 3-1 ve Kırşehir İşitme Engelliler deplasmanda Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler takımını 1-0 yenmeyi başardı.

Çorum İ.E: 2

Trabzon İ:E: 4

SAHA: Nazmi Avluca.

HAKEMLER: Ömür Soytemiz, Emre Uğurcan, Alperen Kıratik.

ÇORUM İŞİTME ENGELLİLER: Ertan, Murat, A.Muhammed, Gökhan, Arif, Salim, Hüseyin (Emrah), Sait, Ferdi (Yakup), Nesimi, Hamdi (Murat).

TRABZON İŞİTME ENGELLİLER: Turan, Resul, İsmet, Fikret, Mustafa, Tayfun, Mikail (Mehmet), Onur, Ömer, Mertcan.

KIRMIZI KART: Dk.5 Arif (Çorum).

GOLLER: Dk.6 (penaltıdan) Ömer, Dk.37, 44 ve 71 (penaltıdan) Mustafa (Trabzon), Dk.47 Sait, Dk.53 Ferdi (Çorum).

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim