İzin, prim, kartlar ve disiplin gibi ana başlıklar altında konan kurallar dün gece futbolculara tebliğ edilirken, Başkan Fatih Özcan, şampiyonluğa inancını yineledi. Özcan, “Buradan camiamıza sesleniyorum. Bu takım bu sezon 1.Lig’e çıkacak. Bunu, camiayı tekrar ayağa kaldırmak için değil, tüm samimiyetimle, yürekten söylüyorum. Bununla ilgili en ufak bir şüphesi olan varsa aramızdan hemen ayrılsın” ifadelerini kullandı.

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Çorumspor’da Başkan Fatih Özcan, Genel Koordinatör Oğuzhan Yalçın ve Teknik Direktör Bahri Kaya’nın katılımıyla önceki gün Ankara’da gerçekleşen üçlü zirvede alınan kararlar dün gece futbolculara tebliğ edildi. Başkan Fatih Özcan’ın altını kalın çizgilerle çizdiği madde, “Şampiyonluğa inanmayan hemen ayrılsın” maddesi oldu.

Sezonun ilk yarısında çok basit nedenlerden dolayı basit puan kayıpları yaşadıklarını ve bu yüzden zirvenin gerisinde kaldıklarını belirten Yeni Çorumspor Başkanı Fatih Özcan, Ankara’da gerçekleştirdikleri üçlü zirvede, aynı hataların sezonun ikinci yarısında tekrarlanmaması için bir dizi önlemler aldıklarını ve yeni kurallar koyduklarını söyledi.

BU TAKIM ÇIKACAK

Öncelikle hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ve bu doğrultuda küçücük bir şüphesi olan kim olursa olsun yola devam etmeyeceklerinin altını çizen Başkan Fatih Özcan, “Buradan camiamıza sesleniyorum. Bu takım bu sezon 1.Lig’e çıkacak. Bunu, camiayı tekrar ayağa kaldırmak için değil, tüm samimiyetimle, yürekten söylüyorum.

Bu takım sezonun ilk yarısında 10 galibiyet aldı. İkinci yarıda daha fazlasını alabilir. 70 puanın üzerine çıkacağına tüm kalbimle inanıyorum. Biz bu puanı toplayalım, bekleyip göreceğiz. Ama bu takım bu sezon 1.Lig’e çıkacak. Bununla ilgili en ufak bir şüphesi olan varsa aramızdan hemen ayrılsın. Bunu futbolcularımıza da söyledik. Biz, öncelikle şampiyonluğa inanlarla yola devam edeceğiz” dedi.

YENİLGİ SONRASI İZİN YOK

Dün itibariyle uygulamaya konulan yeni kurallarla ilgili de bilgi veren Başkan Fatih Özcan, “Futbolcularımız, son Kırklareli maçına tatile çıkıyoruz havasında gittiler ve çok kötü bir oyun sonrası yenildik. Böyle bir durumun ikinci yarıda tekrarlamaması için yeni bir kural koyuyoruz. Kuralımız şu: Takım deplasmanda kazanır ya da berabere kalırsa izin verme yetkisi hocada. Ama yenilirse, izin yok. Hocalar da dahil tüm takım Çorum’a dönecek.

Yine, maç öncesinde ve maç sonrasında kesinlikle sosyal medya kullanılmayacak. Kullanan, sonucuna katlanacak.

DİSİPLİNSİZLİĞE TAVİZ YOK!

Takımda disiplinsizlik istemiyorum. Antrenmanda bile olsa disiplinsiz davranan futbolcu kadro dışı bırakılacak. Yine, gereksiz kartlar kesinlikle cezasız kalmayacak. Futbolcu gereksiz kart gördü ve cezalı duruma düştü. Cezası bitince direkt forma giyemeyecek. Bu konuda teknik heyete gerekli uyarılar yapıldı.

PRİM SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Yine, en önemli kurallardan biri de prim sistemi ile ilgili. Prim sistemini de değiştirdik. Ayrıntısını daha sonra açıklarız. Takım lider olana kadar yeni prim sistemi geçerli olacak.

Ana hatlarıyla almış olduğumuz kararlar bunlar. Bunları kabul etmeyen ve şampiyonluğa inanmayan varsa hemen yollarımızı ayıracağız” şeklinde konuştu.

Başkan Fatih Özcan’ın bahsettiği kurallar dün gece gazetemizin basıma girdiği saatlerde futbolculara tebliğ edildi.

Editör: TE Bilisim