Çorum Belediyespor, 10 Temmuz’da başladığı yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde ilk ciddi çift kale maçını dün yaptı. Kıran kırana geçen çift kalede ortaya konan mücadeleci futbol ilerisi için umut verici olarak değerlendirildi.

Nazmi Avluca Sahası’nda saat 08.00’de başlayan antrenmana izinli olan Taner ve sakatlığı bulunan Salim katılmadı. Isınma ile başlayan antrenman, tam sahada çift kale ile devam etti. Hazırlık maçı niteliğindeki çift kalede Teknik Direktör Yusuf Tokuş, Yeşil Takımda; Onur, İzzet, Doğukan, Erhan, Akın, Emre, Mert, Doğancan, Mücahit, M.Enes ve denemeye gelen Adnan’a, Beyaz Takımda ise; Sercan, M.Zahid, Yakup, Abdullah, Batuhan, Semih, Y.Burak, Selim, Abuzer ve Yasin’e görev verdi.

30’ar dakikalık iki devre halinde oynanan ve oldukça çekişmeli geçen maçı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kulüp Başkanı Zeki Gül ve bazı yöneticiler de izledi. Kıran kırana geçen ve sakatlıkların sık sık yaşandığı çift kaleyi kenardan izleyen Teknik Direktör Yusuf Tokuş, zaman zaman sahaya girip futbolculara uyarılarda bulundu.

Beyaz Takımın üstünlüğü altında oynanan maçta ortaya konan mücadeleci futbol ilerisi için umut verdi. Beyaz Takım, ilk yarısını Kıvanç’ın golleriyle 2-0 önde tamamlarken, devre arasında futbolcuları bir araya toplayan Teknik Direktör Yusuf Tokuş uyarılarda bulundu. Tokuş, “Beyaz takım daha üstün oynuyor. Yeşil Takım top tutamıyor. Acele etmeyin. Rakibimizi ikinci bölgede karşılayın. Aranızda henüz terlemeyenler var. Maçta aciz durumlara düşmemek için antrenmanlarda çok çalışmamız lazım” şeklinde ifadeler kullandı.

Beyaz Takım etkili oyununu ikinci yarıda da sürdürürken, ilk yarıya oranla daha kontrollü bir futbol sergileyen Yeşil Takım, devrenin başında M.Enes’in attığı golle farkı bire indirdi. Ancak etkili oyununu sürdüren Beyaz Takım, günün en başarılı isimlerinden Yasin’in şık golüyle mücadeleyi 3-1 kazandı. Etkili futbolunu iki şık golle süsleyen genç Kıvanç da çift kale maçta en dikkat çeken oyuncuların başında geldi.

Teknik Direktör Yusuf Tokuş, çift kaleden sonra yaptığı değerlendirmede, “Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadarını ben de beklemiyordum. İlk çift kalede böyle bir futbol oynayabiliyorsak, helal olsun demek lazım. İlerisi için ümitliyim” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim