Teknik Direktörlüğünü Çorumlu antrenör İlhan Aşkın’ın yaptığı Paralimpik Tekvando Milli Takımları, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda büyük başarılar elde etti. Bayan takımı şampiyon olurken, erkek takımı Dünya ikinciliğini elde etti.

Olimpik kategoriye alınan paralimpik tekvandonun başına teknik direktör olarak Çorumlu antrenör İlhan Aşkın getirildi. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Tekvando Koordinatörü olan İlhan Aşkın’ın öğrencileri, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Paralimpik Tekvando Dünya Şampiyonası’na katıldı. 59 ülkenin katıldığı dev organizasyonda Türkiye fırtınası esti. Türk sporcular, 4 altın, 3 gümüş, 3 de bronz olmak üzere 10 altın alırken, bayan takımı genel klasmanda Dünya şampiyonluğunu kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. İlk kez zirvede yer alan Türkiye’nin ardından Sırbistan ikinci, Rusya üçüncü oldu. Erkeklerde ise, Rusya Dünya Şampiyonluğunu elde etti. Türkiye ikinci olurken, Moğolistan Dünya üçüncüsü oldu.

Geçtiğimiz ay Ampute Futbol Milli Takımı’nın Dünya Şampiyonu olmasından sonra paralimpik tekvando milli takımlarının kazandığı bu başarı sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da kazanılan bu başarı sonrası millileri telefonla arayıp tebrik ettiler.

Dünya şampiyonasında bayanlarda birinci, erkeklerde ikinci olan Türk milli takımları, İngiltere’den dönerken, önümüzdeki ay Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nın hazırlıklarına başlayacak. Millileri Avrupa Şampiyonası’na da yine Çorumlu Teknik Direktör İlhan Aşkın hazırlayacak.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim