İl Futbol Hakem Kurulu 12 yıl aradan sonra değişti. Eski klasman hakemlerinden Özcan Genel başkanlığında genç bir komite göreve atandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu’nda (MHK) Zekeriya Alp ve yönetiminin istifa etmesi üzerine göreve getirilen Serdar Tatlı başkanlığındaki yeni MHK, bazı illerdeki kurulları değiştirdi. Bu illerden biri de Çorum oldu.

2008 Mayıs ayında Yusuf Çilingir başkanlığındaki İl Hakem Kurulu’nun yerine göreve gelen Recai Kuzey başkanlığındaki İl Hakem Kurulu’nun Serdar Tatlı başkanlığındaki MHK tarafından da atanması bekleniyordu. Recai Kuzey başkanlığındaki il hakem kurulu tek değişiklikle yeniden atanmak üzere MHK’ye teklif edilmişti.

Kamuoyu, İl Hakem Kurulu’nun yeniden atanmasını beklerken, eski klasman hakemlerinden, yeni klasman gözlemcisi Özcan Genel başkanlığında bir İl Hakem Kurulu göreve atandı.

Önceki gün Ankara’da gerçekleştirilen üst klasman hakem semineri sonrasında yeni il hakem kurulları MHK tarafından açıklandı. Çorum’da da genç isimlerin yer aldığı bir kurul görevlendirildi. Özcan Genel başkanlığındaki kurul, yine eski klasman hakemlerinden Gökhan Yumlu ve Özgür Demirci’nin yanı sıra Mesut Kaya ve İbrahim Altınel’den oluşuyor.

İl hakem kurulunun değişmesi üzerine Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Çorum Şubesi Yönetimi de bir açıklama yaptı. Açıklamada il hakem kurulu değişikliği duyurulurken, Recai Kuzey ve yönetimine teşekkür edildi. Açıklamada, “2008 yılından bugüne kadar İl hakem kurulu başkanlığı görevini yürüten Recai Kuzey hocamıza ve yönetim kuruluna Çorum hakemliğine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

Yeni oluşturulan İl Hakem Kurulumuza görevlerinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim