Yenilmemelerinin özgüvenlerini artırdığını kaydeden genç teknik adam maç değerlendirmesinde, “Maça, önceki haftalara nazaran rakibe önde basarak baskı altına alma düşüncemizi bir türlü başaramadık. İlk yarıda tutuk bir görüntüdeydik. Bunun sebebi, oyuncu grubumuzun dinamizminin ve enerjisinin yüksek olması, saha içerisindeki otokontrollerini zaman zaman ayarlayamamalarıydı.

Bölüm bölüm istediklerimizi yapmaya çalıştığımızda rakip yarı alanda etkili olduk. İlk yarının ortalarında, Taha’nın ceza sahası içerisinde düşürülmesi bizce penaltıydı. Hakemi pozisyonu es geçmesi oyunun temposunun ve sertliğin artmasına neden oldu. Havza Belediyespor’un daha tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım olması ve temponun yükseldiği anlarda oyunu soğutma düşünceleri ister istemez maçın akıcı oynanmasını olumsuz yönde etkiledi. Nitekim, ilk yarının son dakikasında korner atışından dönen top tüm uyarılarımıza rağmen konsantrasyon eksikliği nedeniyle kalemizde gol oldu ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladık.

İkinci yarıda, oyuncularımız ilk yarıdaki oyundan uzak, kendilerine güvenerek, kaybetme korkusundan uzak oyun oynama arzusu ile sahaya çıktılar. Özellikle ayağa oynamaya, istediğini yapmaya çalışan bir takımımız vardı sahada. 55.dakikadan itibaren yaptığımız iki değişiklikle birlikte oyunun kontrolünü tamamen elimize aldık derken gereksiz bir kırmızı kartla rakiple birlikte 10 kişi kaldık. Buna rağmen, oyun disiplininden kopmadan, ısrarla ayağa oynayarak gol bulma arzumuz 70.dakikada Şaban’ın golüyle karşılığını buldu.

Golden sonra rakibe ara ara cılız pozisyonlar versek de etkili olmalarına müsaade etmedik. Maçın son bölümünde ataklarımızı özellikle kanatlardan sıklaştırdık ve rakibi inanılmaz bir baskı altına aldık. Bu dakikalarda, hiçbir şekilde sebebi ne olursa olsun kabul edemeyeceğim bir durumla karşılaştık. Oyuncumuz Ayhan’ın hele de top bizdeyken ve de faulü almışken, gidip rakibi iterek zaten eksik olan takımını bir kişi daha eksiltmesi yakışmadı. 9 kişi kalmamıza rağmen oyun direncimizde hiç düşüş olmadı. Taraftarımızın da inanılmaz desteği ile iki net pozisyon bulduk ancak değerlendiremedik.

Sonuç itibariyle, zorlu ve önemli bir maçtan puanla ayrılarak özgüvenimizi yeniledik. Özellikle ikinci yarıda oynanan futbol ve inanılmaz mücadeleden dolayı tüm takımı kutluyorum. Ayrıca, desteklerini son ana kadar esirgemeyen taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim