TED Çorum Koleji öğrencileri eski milli basketbolcu Hüseyin Beşok’la buluştu.
Kariyerinde birçok Avrupa derecesi bulunan ve Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’de de Efes Pilsen, Beşiktaş, Galatasaray ve Türk Telekom gibi üst düzey takımların formasını giyen eski milli basketbolcu Hüseyin Beşok, TED Çorum Koleji’nin davetlisi olarak Çorum’a geldi ve çeşitli etkinliklere katıldı.
TED Çorum Koleji’nde düzenlenen etkinliklere; TED Koleji Başkan Yardımcısı Erkan Çifçi, Kurucu Müdüre Sevgin Kurtuluş, Ortaokul Müdür Yardımcısı Nevzat Işık, İlkokul Müdür Yardımcısı Gürbüz İnan, Anaokul Müdür Yardımcısı Şefika Uludağ Menez, TED Çorum Koleji Kurumsal İletişim Uzmanı Gönül Ekinci, TED Samsun Koleji Beden Öğretmeni ve klasman hakem Alper Özgök ile öğrenciler katıldı.
İlk olarak okul bahçesinde öğrencilerle bir araya gelen Hüseyin Beşok, tüm öğrencilerle tek tek tokalaştıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra konferans salonuna geçildi. Burada, Hüseyin Beşok’un hayatı ve sporculuk kariyerini içeren bir slayt gösterisi sunuldu. Beşok, sürpriz slayt gösterisi için TED Çorum Koleji yetkililerine teşekkür etti. Programın devamında, öğrenciler eski milli basketbolcuya çeşitli sorular yöneltti. Beşok da, sorulara içtenlikle cevap verdi. Beşok, iyi bir sporcu olabilmek için çok çalışmak ve beslenmenin önemine vurgu yaparken, öğrencilerden öncelikli olarak derslerini ihmal etmemelerini istedi.
Konferans salonunda düzenlenen etkinliğin ardından TED Koleji Başkan Yardımcısı Erkan Çiftçi, Hüseyin Beşok’a teşekkür amaçlı plaket ve Hüseyin Beşok adına tasarlanan TED Çorum Koleji’nin 19 numaralı formasını hediye etti. Kurucu Müdire Sevgin Kurtuluş da Samsun TED Koleji Beden Eğitimi öğretmeni Alper Özgök’e de plaket verildi.
Etkinlik daha sonra okulun spor salonunda devam etti. Burada minik basketbolcularla gösteri maçı yapan Hüseyin Beşok, smaç, serbest atış ve turnikelerle minik öğrencileri büyüledi. Öğrencilere basketbolun temel bilgilerini uygulamalı olarak anlatan Beşok, daha sonra Atatürk Spor Salonu’na geçti. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Basketbol İl Temsilcisi Demet Gökmen tarafından karşılanan Beşok, Erkekler Gençlik Kupası Basketbol Turnuvası yarı final maçlarını izlerken, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Beşok, etkinliklerin ardından Çorum’dan ayrılırken, keyifli bir gün geçirdiğini ifade etti ve TED Çorum Koleji yetkililerine teşekkür etti.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim