TFF 3.Lig’deki yedinci sezonunu geçiren Yeni Çorumspor adeta teknik direktör değirmeni… Kırmızı-Siyahlılarda bugüne kadar nöbetçi çalıştırıcı Selim Sümer’le birlikte 14 farklı teknik direktör görev yaptı.

Bu sezon 3.grupta ilk 5 mücadelesi veren Yeni Çorumspor Pazar günü sahasında Antalya temsilcisi Serik Belediye ile 1-1 berabere kalırken, maçtan sonra teknik direktör Ersin Küçükoğlu ile yollar ayrıldı. Yeni Çorumspor’un bu sezonki üçüncü teknik direktörü olan Küçükoğlu’nun da gönderilmesi bugüne kadar Yeni Çorumspor’da görev yapan teknik direktör sayısının yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Kırmızı-Siyahlılarda bugüne kadar 14 farklı isim teknik direktörlük koltuğuna oturdu. Fahrettin Sayhan ve nöbetçi antrenör olarak değerlendirilen Selim Sümer iki farklı dönemde görev yapan isimler oldular.

İLK TEKNİK DİREKTÖR GÜMÜŞDAĞ

Yeni Çorumspor’un 3.Lig’deki ilk teknik direktörü, takımı Bölgesel Amatör Lig’den 3.Lig’e çıkartan Hayrettin Gümüşdağ oldu. 2012-2013 sezonuna Hayrettin Gümüşdağ ile başlayan Yeni Çorumspor aynı sezonu Halit Kılıç’la tamamladı.

1 SEZONDA 4 TEKNİK ADAM

2013-14 sezonuna Halit Kılıç’la başlayan Çorum Belediyespor’da, ilk hafta Orhangazi deplasmanında alınan yenilgi sonrası Kılıç’ın görevine son verilirken, takımın başına Sedat Özbağ getirildi. Yönetim, aynı sezon Sedat Özbağ’ın yerine Hakkı Öztabağ, onun yerine ise Mustafa Altındağ’a görev verirken, Yeni Çorumspor sezonu 4 teknik adamla tamamlamış oldu.

İNCEDAL REKOR KIRDI

2013-2014 sezonunu 4 hoca ile tamamlayan Yeni Çorumspor, sonraki sezonda ise değişikliğe gitmedi. Kırmızı-Siyahlılar, Yavuz İncedal’la başladıkları 2014-2015 sezonunu yine İncedal’la tamamladılar. Yavuz İncedal, Yeni Çorumspor’da bir sezonu eksiksiz tamamlayan tek teknik direktör olarak kayıtlara geçti ve halen de öyle.

SAYHAN İKİ DÖNEMDE DE SEZON SONUNU GÖREMEDİ

Yeni Çorumspor, 2015-2016 sezonuna Fahrettin Sayhan’la başladı. 8.haftada görevi bırakan Fahrettin Sayhan bu sezon başında da Yeni Çorumspor’un başında yer aldı ancak bu kez 4.haftada yollar ayrıldı.

2015-2016 sezonunda Fahrettin Sayhan’ın yerine göreve Serdar Bozkurt getirilirken, başarılı bir performans sergileyen Bozkurt’la sezonu tamamlayan Yeni Çorumspor, 2016-2017 sezonuna da Serdar Bozkurt’la başladı. 17.haftada Kızılcabölükspor karşısında deplasmanda alınan 1-0’lık yenilgi sonrası Bozkurt’un görevine son verilirken, sözleşmesi feshedilemediği için takımın başında 2 maça altyapı sorumlusu Selim Sümer çıktı. Serdar Bozkurt, Çorum Belediyespor tarihinde takımın başında en çok maça çıkan teknik direktör olarak kayıtlara geçti.

Serdar Bozkurt’tun yerine takımın başına Gürses Kılıç getirilirken, sezonu Kılıç’la tamamlayan Yeni Çorumspor’da sezon sonunda yine yol ayrılığı yaşandı.

SON 2 SEZONDA 6 TEKNİK DİREKTÖR

Yeni Çorumspor’da son 2 sezonda adeta teknik direktör kıyımı yaşanıyor. Geçen sezona Yusuf Tokuş’la başlayan Yeni Çorumspor’da 25.haftada Trabzon deplasmanında Arsinspor karşısında alınan 3-2’lik yenilgi sonrası tokuş’la yollar ayrılırken, teknik direktörlük görevine Cüneyt Biçer getirildi.

Cüneyt Biçer’in Yeni Çorumspor’da macerası 5 hafta sürdü. 30.haftada Elazığ deplasmanında Elaziz Belediye karşısında alınan 1-0’lık yenilgi sonrası Biçer’in görevine son verilirken, Yeni Çorumspor sezonu Çorumlu teknik direktör Selim Sümer’le tamamladı.

Yeni Çorumspor bu sezon ise şu ana kadar 3 teknik direktör eskitti. Sezona Fahrettin Sayhan’la başlayan Yeni Çorumspor’da, 4.haftada deplasmanda Gölcükspor karşısında alınan yenilgi sonrası Sayhan’la yollar ayrılırken, takımın başına spor camiasının yakından tanıdığı Brezilya asıllı eski milli futbolcu Mehmet Aurelio getirildi.

Aurelio, Yeni Çorumspor’un başında 14 maça çıkarken, ikinci devrenin ilk haftasında Muğlaspor karşısında alınan 2-0’lık yenilgi sonrası görevine son verildi.

Aurelio’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna yardımcısı Ersin Küçükoğlu oturdu. Ancak Küçükoğlu da Yeni Çorumspor’un istikrarsız sonuçlar almasına çare olamadı ve Pazar günkü Serik Belediye ile 1-1 berabere kalınan maçtan sonra görevine son verildi.

7. SEZONDA SIRASIYLA

YENİ ÇORUMSPOR’UN

TEKNİK DİREKTÖRLERİ

1.Hayrettin Gümüşdağ

2.Halit Kılıç

3.Sedat Özbağ

4.Hakkı Öztabağ

5.Mustafa Altındağ

6.Yavuz İncedal

7.Fahrettin Sayhan

8.Serdar Bozkurt

Selim Sümer

9.Gürses Kılıç

10.Yusuf Tokuş

11. Cüneyt Biçer

Selim Sümer

12.Fahrettin Sayhan

13.Mehmet Aurelio

14.Ersin Küçükoğlu

Editör: TE Bilisim