Çorum Belediyesi tarafından 14 Mayıs’ta üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Hitit Koşusu için kayıtlar devam ederken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Avrupa Atletizm Birliği’nin koşuyu yıldızlı yarışlar kategorisine dahil ettiğini açıkladı.

Hitit Koşusu’nun önümüzdeki yıllarda Türkiye’de olduğu gibi dünyada da ses getiren bir yarış olacağına inandığını belirten Başkan Külcü, “Biz Hitit Koşusu’nun ilkini yaparken Türkiye ve dünyada spor camiasında yer bulacak bir spor faaliyeti olmasını arzulayarak bu işe başladık. İlki Türkiye’de yankı bulan bir organizasyon oldu. İkincisinde ise dünya atletizm çevrelerinde yankı bulan, uluslararası atletizm camiası tarafından takdir edilen bir organizasyon oldu. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz ve ilk iki yıla göre daha fazla katılımın olduğu, daha geniş çaplı, kalitenin bir çıta daha üste çıktığı bir organizasyon olacak. Geçtiğimiz yıl yarışların organizasyonunda gösterdiğimiz üstün başarı ile Avrupa Atletizm Birliği (European Athletics) tarafından yıldızlı yarışlar kategorisinde değerlendiriliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Külcü, bu yıl 14 Mayıs’ta düzenlenecek Uluslararası Hitit Koşusu’nun 10 kilometre genel klasman, 10 kilometre Türk sporcu, veteranlar ve 3 kilometre halk koşusu olmak üzere 4 klasmanda yapılacağını ve kayıtların devam ettiğini sözlerine ekledi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim