62 puanla liderlik otluğunda oturan lider Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor en yakın takipçileri Kocaelispor ve Karacabey Belediye’nin 8’er puan önünde bulunuyor ve şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 48’er puanlı Yeni Çorumspor ve Serik Belediye’nin 8’er puan önünde yer alan Kocaelispor ve Karacabey Belediye Play-Off’u büyük ölçüde garantilerken, Play-Off potasında yer alan Çorumspor ve Serik Belediyespor ise en yakın takipçileri Payasspor’a 4’er puan fark atmış durumdalar.

Grupta, Yeni Çorumspor ve Serik Belediye’nin kalan 4 haftada zorlu rakiplerle oynayacak olması geriden gelen takımları az da olsa umutlandırıyor. Bu doğrultuda, takımlar Play-Off’a kalabilmek için çok ince hesaplar yapmaya başlasalar da, Yeni Çorumspor ve Serik Belediye, Kocaelispor ve Karacabey’in ardından Play-Off için en avantajlı takımlar olarak dikkat çekiyorlar.

ALTTA YANGIN VAR

Play-Off hattının aşağı yukarı belli olmasına karşılık esas ince hesaplar ligde kalabilmek için yapılıyor. 27 puanlı Bucaspor, 30 puanlı Fatsa Belediye ve 32 puanlı Gölcükspor haftaya düşme hattında girerken, Cizrespor ve Bağcılarspor’un da 32’şer puanı bulunuyor. 13 puanlı Ankara Adliyespor ile 36’şar puanlı Muğlaspor ve 1461 Trabzon da düşme korkusunu yakından hissediyorlar.

38 puanlı Halide Edip Adıvarspor ve 39 puanlı Diyarbekirspor da henüz matematiksel olarak ligde kalmayı garantileyebilmiş değiller. Düşme hattında da son 4 haftada çok kritik maçlar birbirini bekliyor. Kalan 4 haftalık süreçte ateş hattındaki takımlar lig bitiminde son 3 sırada yer almamak için kıyasıya mücadele edecekler.

Editör: TE Bilisim