Halter Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Gençler ve 23 Yaş altı (kadın-erkek) Türkiye Şampiyonası Çorum’da başladı.

Tevfik Kış Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan şampiyonanın ilk gününde bayanlar 48 ve 53 kilo müsabakaları yapılırken, dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Genç bayanlar 48 kiloda Düzce’den Tuğçe İlhan Türkiye şampiyonluğunu kazanırken, Konya’dan Ayşe Çakmak ikinci, Balıkesir’den Tuğba güçlü üçüncü oldu.

53 kiloda da, Gaziantep’ten Cansu Nur Sarıkaya Türkiye şampiyonu oldu. İkinciliği Sedanur Coşkun (Konya) elde ederken, Ankara’dan Sümeyye Meryem Kesin üçüncü oldu.

Genç erkeklerde ise dün 56, 62, 69 ve 77 kilo müsabakaları yapıldı. Müsabakalar, gazetemizin basıma girdiği saatlerde devam ediyordu.

İlk gün müsabakalarını AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı ve Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve Türkiye Halter Federasyonu Genel Sekreteri Levent Parlar da izledi.

35 ilden 350 sporcunun katıldığı Türkiye şampiyonasında bugün genç bayanlarda 58, 63 ve 69-75 kilolarda, genç erkeklerde ise 56 ve 62 kilolarda müsabaka yapılacak.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim