Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği bünyesinde başlatılan halkoyunları kursunun ilk çalışması önceki akşam yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
23 Nisan Ortaokulu Spor Salonu’nda Turan Karataş, Öztürk Yüksel ve Dilek Ardık nezaretinde yapılan ilk çalışmaya, çoğu bayan 90 kursiyer katıldı. Bir spor kulübü olarak halkoyunları çalışması yapan tek kulüp olduklarına dikkat çeken Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Baki Aygün, bu yıl ilk kez düzenledikleri halkoyunları çalışmaları için kontenjanı 80’le sınırladıklarını ancak ilk derse 90 kursiyerin katıldığını belirtirken, “Bu yıl için artık kayıt almayacağız. Bu yıl gösteri amaçlı bir ekip kurmayı hedefliyoruz. Haziran ayına kadar 5-6 parçayla oynayabilen bir ekip kurmak ve Çorum’u hem yurtiçi, hem de yurtdışı faaliyetlerde temsil etmek istiyoruz” dedi.
Önümüzdeki yıl yaş kategorilerine göre çalışmalar yapacaklarını ve yarışmacı bir ekip oluşturmayı hedeflediklerini de kaydeden Başkan Baki Aygün, kulüp olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim