Erzurum bölgesi hakemi olan Erkoç Koray Doğan, maç boyunca pozisyonlara yakın olmasına rağmen verdiği ters kararlarla iki takımdan da tepki gördü. Müsabakanın 90.dakikasında yaşanan bir pozisyon sahalarda ender görülen cinstendi. 45.dakikadan sarı kartı bulunan Kartalsporlu Aytek Öktem, 90.dakikada yaşanan bir pozisyon sonrası bir sarı kart daha gördü. Maçın hakemi Erkoç Koray Doğan, Aytek’e ikinci sarıdan sonra kırmızı kartını göstermedi ve müsabaka devam etti. Oyun başladıktan 20-25 saniye sonra yardımcısının uyarısı üzerine hatasını fark eden Erkoç Koray Doğan düdük çalarak oyunu durdurdu ve Aytek’e kırmızı kart gösterdi.

Erkoç Koray Doğan’ın bu hatası “kural hatası mı, hakem hatası mı?” sorusunu gündeme getirdi.

Uzmanlar, olayın büyük bir hakem hatası olduğunu belirtirken, müsabakanın kırmızı kart gösterilmeden tamamlanması halinde kural hatasına gireceğini, skorun ve kalan sürenin de göz önünde bulundurularak maçın tekrarlanmasının söz konusu olmadığını, skorun 2-0 olarak tescilleneceğini belirttiler.

Kötü bir performans sergileyen ve büyük bir hataya imza atan hakem Erkoç Koray Doğan’ın MHK tarafından bir üre dinlendirilmesi bekleniyor.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim