Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın 2015 yılı faaliyet programında yer alan, Avrupa ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen U23 Türkiye Güreş Şampiyonası Çorum’da başladı.
Atatürk Spor Salonu’nda, saat 10.00’da başlayan şampiyonada, ilk gün grekoromen stil 59, 71, 80 ve 98 kilo müsabakaları yapıldı. 4 sıklette, 58 kulüpten 137 güreşçi mindere çıkarken, final müsabakaları gazetemizin basıma girdiği saatlerde devam ediyordu.
Türkiye genelinden 37 hakemin görev yaptığı şampiyonada, bugün de grekoromen stilde 66, 75, 85 ve 130 kilo müsabakaları yapılacak. Bu müsabakalarla birlikte grekoromen güreşleri tamamlanacak. Cumartesi ve Pazar günü ise serbest stil güreşleri yapılacak.
Serbest ve grekoromen stilde, 8’er sıklette yapılacak müsabakalar sonunda, sıkletlerinde birinci olan güreşçiler, 24-29 Mart tarihlerinde Polonya’da düzenlenecek olan U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak.

YERLİKAYA GELİYOR
Öte yandan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Türkiye Şampiyonası’nı izlemek üzere bugün Çorum’a gelecek. Yerlikaya’nın, öğle saatlerinde Çorum’da olması bekleniyor. Şampiyonanın açılış töreni ise yine bugün öğleden sonra gerçekleştirilecek.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim