Hitit Üniversitesi tarafından Bahar etkinlikleri kapsamında “Spor Söyleşisi” Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşti. 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde gerçekleşen söyleşiye, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Tevfik Kış, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Nazmi Avluca ve öğrenciler katıldı.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Faruk Yamaner moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi öncesi Hitit Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler dans ve jimnastik gösterileri ile izleyenleri büyülerken, programın açılış konuşmasını Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan yaptı. Konuşmasında, “Şu anda burada sizlerle böylesi bir etkinlikle sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Aramızda şu an çok kıymetli spor insanlarımız yer alıyor. Kendileri dünyada ve Avrupa’da şampiyonluk almış, spora gönül vermiş insanlar. Hepinizi Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Yapılan iş spor olunca çalışmanın ve ısrarın ne kadar önemli olduğunu vurgulamamız şart. Çünkü bizler de üniversite kurmak değil, “Üniversite olmak” misyonunu taşımanın önemi üzerinde durduk, bu yolda çok çaba sarf ettik. Biliyorsunuz ki her ne kadar fiziki imkanlar bir üniversite için önemli olsa da bu yapılar içerisinde ne yapıldığı ve ne tür faaliyetlere ev sahipliği yapıldığı da bir o kadar önemli. Bizler bugün sadece ulusal değil, aynı zamanda uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yapan bir eğitim kurumuyuz. Bu çok muazzam bir başarı. Üniversitemiz, Çorum’u temsil edere hale geldi ve bundan sonrasında da çalışmalarımıza en iyi şekilde devam edeceğiz. Böylesi güzel bir etkinlikte sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyor keyifli bir etkinlik olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektör Prof.Dr.Reha Metin Alkan’ın konuşmasının ardından söyleşiye geçildi. Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise spor ile ilgili akademik çalışma ve faaliyetler üzerinde durarak sporun dostluk kavramını ortaya çıkardığını ve bu açıdan üniversitelerin dostluk kavramının gelişeceği en iyi kurumlardan olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kemal Tamer, “Eğitime bir bütün olarak bakılması gerekli. Bunun bir parçası olarakta spor eğitimi almalıyız. Bütün imkanlar sizler için, bunun kıymetini bilerek bugünleri çok güzel değerlendirmelisiniz” diye konuşarak bu konuda yapılması gerekenler yönünde öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Nazmi Avluca da spor ve sporcuda olması gereken özelliklerin neler olması gerektiğinden bahsederek kendi deneyim ve tecrübelerini paylaştı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan tarafından konuşmacılara plaket takdim etmesiyle program sona erdi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim