Bravo Gülşah Kıyak… Dünya Şampiyonasında Türkiye adına ringe çıkan Çorumlu kickboksçu Gülşah Kıyak şampiyon oldu.

WAKO Büyükler Dünya Kickboks Şampiyonası Antalya’da düzenlendi. 10 bin kişilik Antalya Spor Salonu’nda 6 gün süren şampiyonaya 70 ülkeden 1300’e yakın sporcu ringe çıktı. Büyük bayanlar layt kontak 60 kiloda Türkiye adına mücadele eden Çorumlu kickboksçu Gülşah Kıyak, ilk turda İspanyol rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde de Norveçli sporcuyu mağlup eden Gülşah adını yarı finale yazdırdı.

Yarı final müsabakasında Polonyalı kickboksçu ile karşılaşan Gülşah Kıyak, rakibine ringi dar ederken, aldığı galibiyetle hem finale yükseldi, hem de en azından gümüş madalyayı garantiledi.

Çorumlu kickbokçsunun şampiyon olabilmesi için finalde yaklaşık 10 yıldır yenilgi yüzü görmeyen İtalyan rakibini devirmesi gerekiyordu. Gülşah da öyle yaptı. İtalyan sporcuya ilk mağlubiyetini tattırırken, Dünya şampiyonluğunu elde edip Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.

GEÇEN YIL DA KIRIK KOLUYLA AVRAPA İKİNCİSİ OLMUŞTU

Sungurlu’nun Hacıosman köyü nüfusuna kayıtlı olan ve İstanbul’da ikamet eden Gülşah Kıyak, geçen yıl da Avrupa Şampiyonası’na 20 gün kala kolu kırılmasına rağmen finalde yenilip ikinci olmuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim