Hitit Koşusu’nun Avrupa Atletizm Birliği tarafından yıldızlı yarışlar kategorisine alındığını yineleyen Belediye Başkanı Zeki Gül, organizasyonun kusursuz olduğuna dikkat çekti. Hitit Koşusu’nun Anadolu’nun atletizm alanındaki en büyük sportif faaliyeti haline geldiğini ifade eden Gül, “4. Uluslararası Hitit Koşusu” münasebetiyle gerek şehrimizden, gerek diğer illerimizden ve gerekse yurt dışından gelerek “Hitit Koşumuza” katılan tüm kardeşlerime hoş geldiniz diyorum. Belediyemizin düzenlediği bu güzel etkinliği izlemeye gelen seyircilerimize de keyifli seyirler temenni ediyorum. Bu organizasyonun hazırlanmasında üstün bir gayret sarf eden bütün mesai arkadaşlarıma, Atletizm Federasyonumuza, bu organizasyona emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum.

İkinci yılında uluslararası yarış özelliği kazanan Hitit Koşusu, 4. yılında sadece Çorum’un değil Türkiye’nin de sportif bir değeri haline geldi. Geçtiğimiz yıl da Avrupa Atletizm Birliği tarafından Uluslararası Koşular arasına alındı. Yarış öncesinde ve sonrasında sporcular için yaptığımız hazırlıklar, güvenlik, organizasyonda gösterdiğimiz başarılar gibi nedenlerle Tek Yıldızlı Yol Koşu özelliği kazandık. Koşumuz, Anadolu’nun atletizm alanındaki en büyük spor faaliyeti haline geldi. Hitit Koşumuz bu yıl hepimizi gururlandıran bir özellik daha kazandı. Avrupa Atletizm Birliği tarafından 3 Yıldızlı Yol Koşuları arasında dâhil edildi. Organizasyonumuzu her yıl biraz daha geliştiriyoruz.

Bu sportif organizasyona gösterdiğimiz özen de karşılıksız kalmadı. İnşallah gelecek yıl çok daha büyük bir katılımla koşumuzun beşincisini, hep birlikte gerçekleştiririz. Bir hedefimiz daha var. O da, Hitit Koşumuzu 5.nci yılında atletizm alanında en prestijli yol koşusu olan 5 yıldızlı yol koşular arasında dahil etmek. İnşallah 5’nci yılında düzenlediğimiz koşumuz 5 yıldızlı bir koşu olacak.

Çorum Belediyesi olarak sporu önemsiyoruz. Yapılan sportif faaliyetlere de önemli destekler veriyoruz. Şehrimizin bir spor kenti olması yolunda önemli adımlar atıyoruz. Spor kenti olma yolunda gerekli alt yapı çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyoruz. Çorum Belediyesi olarak şehrimizde sporun yaygınlaştırılması ve geniş kitlelere ulaştırılması için spora önemli yatırımlar yapıyoruz. Spora ve sporun bir yaşam biçimi haline gelmesine yönelik geniş katılımlı sportif faaliyetler ve organizasyonlar düzenliyoruz. Bu çalışmalarımıza hep birlikte devam edeceğiz.

Hitit Koşusu, şehrimizin tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat. Bunun yanında kardeşlik duygularını güçlendiren, insanlarımızın birbiriyle tanışmasına, kaynamasına vesile olan bir etkinlik olması hasebiyle önemsiyoruz. Spor ruh ve beden sağlığına olumlu katkıları sağlayan bir faaliyet. Bu vesileyle 7’den 70’e her yaştan vatandaşımızı spor yapmaya davet ediyorum. Belediyemizin sportif etkinliklerine de davet ediyorum” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim