Spor Toto 3.Lig 1.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, sezonun ilk yarısında 29 gol atıp kalesinde 18 gol görürken, 29 gülün yarısından fazlasını Yakup Alkan attı. Fileleri tam 15 kez havalandıran Yakup Alkan, aynı zamanda Türkiye profesyonel futbol liglerinin en golcü oyuncusu unvanını koruyor.

29 GOLDE 9 FARKLI İMZA

Çorum Belediyespor’un attığı 29 gol 9 farklı futbolcudan geldi. 15 golle Yakup Alkan açık ara ile Çorum Belediyespor’un en golcü futbolcusu olurken, Yakup’u 4 golle Ferhat Duman izledi. Aykut, Salim ve Erkut 2’şer golle Çorum Belediyespor’un gol yüküne omuz verirken, Ahmet, Çağrı ve Sebahattin 1’er kez rakip fileleri havalandırdılar. Çorum Belediyespor’un 1 golünü de Kocaelisporlu Kadir Öğe kendi kalesine attı.

YAKUP 1 NUMARA

Çorum Belediyespor’un en golcü futbolcusu olan Yakup Alkan, gol krallığı yarışında ilk sırada yer alırken, aynı zamanda Türkiye profesyonel futbol liglerinin de en çok gol atan futbolcusu olarak dikkat çekiyor. 15 gollü Yakup Alkan’ı 14 golle Bodrum Belediyesi Bodrumspor’dan Mümin Aysever, 12 golle de Afjet Afyonsporlu Fatih Şerifoğlu takip ediyor.

KAFAYI KULLANMIYOR

Çorum Belediyespor’un en golcü futbolcusu olan Yakup Alkan, attığı 15 golün 9’unu iç sahada, 6’sını ise deplasmanlarda attı. Golcü futbolcu, bu gollerin 14’ünü ayakla kaydederken, sadece 1 kafa golü bulunuyor. İki kez de penaltı kullanmak üzere topun başına geçen Yakup Alkan, ikisinde de başarılı olamadı. İlk hafta Beylerbeyi maçında kazanılan penaltı vuruşunda kaleciden dönen topu tamamlayan Yakup, 2.hafta Erzincan deplasmanında da penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Sezon öncesinde PTT 1.Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’dan kiralanan 24 yaşındaki Yakup Alkan’ın Çorum Belediyespor’la sözleşmesi 31 Mayıs 2017’de bitiyor.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim