Stadyumun ihale bedeli 59 milyon + KDV’dir. İş bitene kadar ihale yasasından kaynaklanan muhtemelen yüzde 10 civarında fiyat farkı ödenmiştir. Sözleşmesine imza attığımız bedel budur. İşin bitirilme bedeli de budur. Bunun dışında yazılan, konuşulan rakamlar uydurmadır. Gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur” dedi.

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan ve 20 Eylül’de Manisa Futbol Kulübü ile Çorum FK arasında oynanan 2.Lig maçıyla hizmete açılan Yeni Şehir Stadı’nın maliyeti ile ilgili olarak özellikle son günlerde “180 milyon liraya mal oldu” şeklinde çıkan haberler ve sosyal medyada yapılan yorumlar, dönemin Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü rahatsız etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kendi döneminde ihale edilen ve yapımına başlanan yeni stadın ihale bedelinin 59 milyon lira artı KDV olduğunu hatırlatırken, ihale yasasından kaynaklanan muhtemel yüzde 10’luk artışın dışında telaffuz edilen rakamların gerçeklerle ilgisi olmadığının altını çizdi.

Külcü’nün konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Başkanlık dönemimizde şehrimize kazandırdığımız Çorum Şehir Stadyumu’nun toplam maliyeti ile ilgili özellikle sosyal medya başta olmak üzere bir kısım genel medyada iftira boyutunda rakamlar dolaşıyor. 180 milyon TL’ye yaptırıldığı haberi yapılmaktadır.

Stadyumun ihale bedeli 59 milyon + KDV’dir. İş bitene kadar ihale yasasından kaynaklanan muhtemelen yüzde 10 civarında fiyat farkı ödenmiştir.

Sözleşmesine imza attığımız bedel budur. İşin bitirilme bedeli de budur. Bunun dışında yazılan, konuşulan rakamlar uydurmadır. Gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur.

Ayrıca TOKİ’nin, Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı stadyumlar dahil olmak üzere ihaleleri yarım kalıp, tasfiye edilip yapımı 4-5-6 yıl sürmeyen istisnai birkaç stadyumdan birisidir.

Yine ilgilenenler başkaca stadyumların maliyeti ile mukayese ederlerse Çorum Stadyumunun çok ekonomik bir maliyetinin olduğunu da göreceklerdir.

Ümit ederim bundan sonra haber yapacaklar sorup Belediyeden doğru rakamları alırlar ve belki gerçek dışı rakamları yazanlar da haberlerini düzeltirler!”

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim