Masa Tenisi İl Temsilciliği’nin 2016 yılı faaliyet programında yer alan Kuruluşlararası Masa Tenisi Turnuvası sona erdi. 7 takımın katıldığı turnuvada Gençlikspor şampiyon oldu.
Atatürk Spor Salonu’nda Cumartesi günü düzenlenen turnuvaya bayanlarda katılım olmazken, erkeklerde 7 takım, 2 gruba ayrıldı. A grubunda; Gençlikspor, İtfaiye, Devlet Hastanesi ve Çorum Belediye B takımı, B grubunda ise; Bahçelievler, Halk Eğitim ve Çorum Belediyespor A takımı yer aldı.
25 sporcunun mücadele ettiği turnuvada müsabakalar saat 10.00’da başladı. Başhakemliğini Davut Subaşı’nın yaptığı turnuvada grup maçları tek devreli lig statüsüne göre oynandı. Gruplarında birinci olan takımlar final, ikinci olan takımlar ise üçüncülük maçı yaptı. Bu doğrultuda, ilk olarak A grubunu ikinci bitiren Çorum Belediye B takımı ile B grubu ikincisi Bahçelievler üçüncülük için karşılaştı. Bahçelievler, rakibini 4-0 yenerek üçüncülüğü elde ederken, Çorum Belediye B takımı ise turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.
A grubunda Gençlikspor, B grubunda da Çorum Belediye A takımı tüm rakiplerini yenerek finale kaldılar ve şampiyonluk için karşılaştılar. Oldukça çekişmeli geçen maçta, Mesut Kuşgöz, Bahattin Ahıskalı, Ömer Faruk Yetim, Osman Yılmaz ve Gökhan Çetin’den oluşan kadrosuyla Çorum Belediye A takımını 4-2 yenen Gençlikspor şampiyon oldu. Turnuvada ikinci olan Çorum Belediye A takımının kadrosunda ise, Alparslan Hoşgör, Mehmet Ali Cırıl, Mücahit Güleç, Yusuf Kuyumcu ve Gökhan Özsoy yer aldı.
Turnuvayı birinci bitiren Gençlikspor, 22-24 Nisan tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenecek olan Kuruluşlararası Türkiye Şampiyonası’nda Çorum’u temsil edecek.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim