Bayanlar Masa Tenisi Süper Ligi’nde 2016-2017 Sezonunun ilk yarısı Adana’da yapılan 4.etap müsabakalarıyla tamamlandı. Çorum’u temsil eden Gençlikspor, Play-Off’a kalarak Avrupa Kupaları ve Süper Lig şampiyonluğu şansını sürdürdü.

Adana’da düzenlenen 4.etap müsabakalarında 3 maç yapan Çorum Gençlikspor, 2 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Antrenör Mesut Kuşgöz nezaretinde Öykü Eryücel, Mervenur Öztürk, Merve Cansu Demir ve Tunay Coşkun’dan oluşan kadrosuyla etabın ilk maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’u 4-3 mağlup eden Gençlikspor, ikinci maçında İstanbul Veteranları 4-1 yendi. Üçüncü maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Gençlikspor, oldukça çekişmeli geçen mücadeleyi 4-3 kaybetti.

Gençlikspor, aldığı bu sonuçlardan sonra 16 takımlı Süper Lig’de ilk yarıyı 7.sırada tamamladı ve yoluna Play-Off’ta devam etme hakkı kazandı.

Ligde, ilk yarıyı ilk 8’de bitiren takımlar kendi aralarında çift devreli lig statüsüne göre Play-Off oynayacaklar. Play-Off maçlarını ilk 6’da bitiren takımlar Avrupa Kupaları ve Süper Lig şampiyonluğu için mücadele edecek. Son 8 sırayı alan takımlar ise yine çift devreli lig statüsüne göre karşılaşacak olup son 3 sırayı alan takımlar küme düşecek.

Ligde play-off müsabakaları 4 etapta oynanacak olup, ilk etap müsabakaları İstanbul, ikinci etap İzmir, üçüncü etap Kocaeli, dördüncü ve son etap müsabakaları ise Bursa’da yapılacak.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim