Dün, Turgut Özel İş Merkezi’ndeki Belediye Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, Belediye Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, Sevgi Evleri Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin’in yanı sıra, antrenör ve sporcular katıldı.
Geçmişte omuzlarda taşınmış bir sürü sporcunun bugün ahlaki yönden sıkıntılar çektiği için bataklıkta bir hayat sürdüğüne dikkat çeken Sevgi Evleri Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin, “Sizler henüz hayatın başındasınız ve her biriniz birer spor branşı ile uğraşıyorsunuz. Bu elbette çok güzel ama iş burada bitmiyor. Ahlaklı bir sporcu olmak için manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı olmanız gerekiyor. Bunu da ancak Kur-an'ı öğrenerek yapabilirsiniz” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise yaptığı konuşmada, sporun bireylerin gelişimi üzerindeki etkilerinden ve gerekliliğine dikkat çekti. Candan, sporun sağlıklı ve güvenli ortamda yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek Çorum Belediyesi’nin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını, spor için uygun alanlar oluşturduğunu ifade etti. Turhan Candan, “Siz gençler de spor yaparak bedenen iyi bir gelişim sağlıyorsunuz. Fakat bugünkü şartlarda ruh sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sürü unsur var. Sizler bu olumsuzluklardan etkilenmemek için ahlak kurallarını iyi anlayıp benimsemeli ve ahlaklı birer sporcu olmak için gayret göstermelisiniz” şeklinde konuştu.
Konferans sonunda Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, Hüseyin Şahin’e katılımlarından dolayı teşekkür amaçlı plaket verdi.
(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim