Çorum Emniyet Müdürlüğü ve Atletizm İl Temsilciliği tarafından 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında “Polis Haftası Koşusu” düzenlendi. Dün saat 10.00’da Fuar Alanı Koşu Pisti’nde startı verilen yarışları Jandarma İl Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Satı Yücel izledi. Gençler (kız-erkek) olmak üzere 2 kategoride gerçekleşen yarışlarda 86 sporcu ter döktü. Genç kızlar 2000 metre yarışlarında Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden Kumru Öztürk 7 dakika 14 saniyelik derecesi ile birinci, Spor Lisesi’nden Funda Çelik 7 dakika 38 saniyelik derecesi ile ikinci, Şevval İlsu Bayburtlu 7 dakika 48 saniyelik derecesi ile üçüncü ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Aybüke Koca 7 dakika 59 saniyelik derecesi ile dördüncülüğü elde etti. Genç erkekler 3000 metre yarışlarında ise Fikri Asım Gençlik ve Spor Kulübü’nden Mehmet Kalyoncu 9 dakika 32 saniyelik derecesi ile birinci, Atatürk Anadolu Lisesi’nden Engin Can Gödek 9 dakika 42 saniyelik derecesi ile ikinci, Başöğretmen Anadolu Lisesi’nden Berkant Önal 9 dakika 54 saniyelik derecesi ile üçüncü ve Platin Sağlık Koleji’nden Tunahan Bıçakçı 9 dakika 59 saniyelik derecesi ile dördüncü olmayı başardı.

SPORUN VE SPORCUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Yarışlar sonunda düzenlenen ödül töreni esnasında kısa bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Murat Kolcu, sporun ve sporcunun her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışlara katılan tüm sporcuları tebrik ederek sözlerine başlayan Kolcu, “Güçlü Türkiye için, sağlıklı bir gelecek için spor şart. Biz Emniyet Müdürlüğü olarak sporcunun her daim yanındayız. Gençlerimizi bu tür faaliyetler içerisinde görmek bizleri mutlu ediyor. Yarın (bugün) yapılacak olan 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Valilik önünde başlayacak olan yürüyüşümüze tüm Çorum halkını davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim