Çorum’da, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından ortaklaşa olarak her 2 yılda bir düzenlenen Zorunlu Antrenör Gelişim Semineri yapıldı.
Anitta Otel Konferans Salonunda saat 9.30’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden Teknik Direktör Halit Kılıç’ın hayatı slayt eşliğinde anlatıldı. Kılıç’ın hayat hikâyesinden sonra TÜFAD Çorum Şubesi Başkanı Remzi Karahan selamlama konuşması yaptı.
TÜFAD Çorum Şubesi’ne kayıtlı 60 futbol antrenörü katıldığı seminerin ilk bölümünde, Antrenör Eğitimcisi Atilla Yücel, ‘yaş gruplarına göre antrenman planlaması ve antrenörlere başarı önerileri’ konulu sunum yaptı. Seminerin ikinci bölümünde ise, TFF Yatay Gelişim Müdürü Sertan Kırağası ‘çatışma ve kriz yönetimi’ konusunu işledi.
1 gün süren seminere katılan antrenörler 2 yıl süreyle çalışma izni almış olacak. Katılmayan antrenörlerin ise bir sonraki seminere kadar herhangi bir takımda görev yapamayacaklarına dikkat çekildi. Yine, seminere katılan antrenörlere sertifikalarının önümüzdeki günlerde verileceği belirtildi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim